BAL’a  (Bölgesel Amatör Lig) yükselecek takımın belirleneceği baraj maçı, Perşembe günü saat 16:00’da Sakarya Atatürk Stadı’nda oynandı. Maça yaklaşık 2.500 taraftarının desteğiyle çıkan Karasuspor, rakibi Serdivanspor’u ilk yarıda 2-1 mağlup etti. İkinci yarıda gelen gole engel olamayan Karasuspor, maçı 2-2 berabere tamamladı. Devre arasında Kulüp Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, soyunma odasına inerek futbolculara moral verdi.

 

KARASUSPOR ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI haberini okumak için buraya tıklayın

 

90 dakikanın 2-2’lik beraberlikle bitmesinin ardından uzatmalara gidildi. Uzatmalarda da beraberlik bozulmayınca BAL’a çıkacak olan takımın belirlenmesi için penaltı atışları yapıldı. İki takımın kıyasıya mücadelesine yakışır şekilde süren maçın penaltı atışları sonunda gülen taraf Karasuspor oldu ve rakibi Serdivanspor’u 5-6 mağlup ederek Bölgesel Amatör Lig’e yükselmeye hak kazandı. Karasuspor'un golleri 22.dakikada M.Mert Marangoz ve 37.dakikada İshak Topçu'dan geldi. Serdivanspor'un gollerini ise 18.dakikada Yasin İntaş ile 55.dakikada Sinan Çalışkan kaydetti.

 

Maçın bitiş düdüğüyle beraber Karasusporlu futbolcular ile taraftarlar sahada uzun süre galibiyeti kutladı. Karasuspor kafilesini taşıyan otobüs, Karasu ilçe merkezinde de büyük bir taraftar topluluğu tarafından coşkuyla karşılandı. Karasu Belediyesi önündeki coşkulu karşılamada meşaleler yakıldı, tezahuratlar yapıldı. Karşılama sonrası muhteşem Karasuspor taraftarının konvoyu da görülmeye değerdi.

 

[Video ve Fotoğraflar: Cihan Emre]