KARGENÇ, Karasu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı Kentpark Etkinliği, hava muhalefetleri nedeniyle 23 Nisan Pazar günü yapılamamıştı. 29 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte, onlarca çocuk Kentpark’ı rengarenk hale getirdi.

 

Canlı müzik ve eğlenceli şarkılar eşliğinde hareketlendirilen çocuk etkinliğinde, tüm çocuklara Türk Bayraklı balonlar dağıtıldı. KARGENÇ üyeleri, çocukların yüzleri boyandı ve dağıtılan renkli tebeşirlerle çok sayıda çocuk hayallerindeki resimleri Kentpark’ın yerlerine çizerek zemini rengarenk boyadı.

 

23 Nisan Kentpark etkinliğine eşiyle birlikte katılan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Çocuklar, dünyanın rengi, neşesidir. Onlara bir günü hediye etmek yeterli değil. Ama bizler bir gün de olsa Karasu’nun merkezini onlara hediye ettik ve ortaya bu renkli tablo çıktı. İlçemizin, ilimizin ve ülkemizin geleceği çocuklarımıza yarınlarımızı emanet edeceğiz. Karasu Belediyesi olarak ülkemizin geleceği çocuklar ve gençler için her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

 

KARGENÇ Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Birol, “Geçen hafta hava muhalefeti nedeniyle bu etkinliği yapamamıştık. Bugün çocuklar, Kentpark’a hayallerini çizecekler ve renklendirecekler. Canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenmelerini umuyoruz” dedi. KARGENÇ Başkanı Ersel Aydın ise, “Kentpark, bugün saat 17:00’a kadar en güzel bayramın en güzel sahiplerine ait olacak. Kendilerine balon dağıttık ve bir dizi etkinlik hazırladık. Karasu’nun geleceği çocuklarımıza bir gün bile armağan edebildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

 

Etkinliğe katılan Ayşe Melek Aygüneş, “Etkinlik harika. İstediğimz resmi, hayallerimizdeki çizimleri istediğimiz yere yaptık. Herkes düşüncesini çizmeli… Yerlere, duvarlara, kaldırımlara resim yapmak istiyorduk. Bu imkanı bize sağlayanlara teşekkür ederiz” dedi.  Asya Topçu ise,”Hepimiz, aklımızdan geçenleri, hayal ettiklerimizi yerlere çizdik ve boyadık. Çok eğlendik. Bizlere bugünü armağan ettikleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Saatler süren etkinlikle çocuklar doyasıya eğlenmeyi ihmal etmedi.