“Karasu’da fen lisesi ile ilgili bir potansiyel mevcutken halkımız, yetkililerimiz hâlâ suskunsa, yeterince etkin olunamıyorsa neden?” diye soran Eğitimci ve Karasu Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kemal Koçöz, “Atatürk yolunda, aydınlık güzel yarınların temininde Bilim okulları, Fen liseleri medeniyetin ve laik Cumhuriyetin teminatıdır, sözü boşa değildir” ifadelerini kullandı.

 

“Halkın talebini dillendiren kimileri, ilçe dışına yakın bir yerde yeni bir hastane yapıldığından boşta kalan o eski hastane binasının fen lisesine dönüştürülmesi önerisindeydiler. Akıntıya kürek çekmek gibi olan böyle bir taleple Karasu’ya bir fen lisesi kazandırılamaz” diyerek liseye oan ihtiyaca dikkatleri çeken Koçöz, Karasu’nun elzem olarak ihtiyaç duyduğunu belirttiği fen lisesi için şu ifadeleri kullandı:

 

“Biri beş, biri iki katlı yapısıyla iki bölümden oluşan bu eski hastane binası ancak yatılı bir sağlık meslek lisesi veya bu liseye ait ve hatta ilçe merkezinde ihtiyaç hasıl olan acil poliklinik şeklinde de hizmet verebilecek uygulamalı bir etkinlik unsuruna dönüştürülmesi için uygun bir yapı ortamının mevcudiyetine rağmen bu konuda da henüz bir girişim yoksa neden? Geleceğin vilayeti adaylığına namzet şirin Karasu’da bir fen lisesi de bulunması büyük bir önem taşırken, bu konuda da geçerli etkin bir girişim yoksa neden? Süslü söylemlerle, sembolik girişimlerle halk oyalamasın, yanıltılmasın.

 

Eski hastane binasının kendine özgü eğitim biriminin mevcudiyeti hasıl olabilecekken buranın fen lisesine dönüştürülmesi için verilmesi talebindeki ısrarcı kimileri havanda su dövmeyi bıraksınlar, boş yere akıntıya kürek çekerek halkı umutlandırıp yanıltmasınlar! Fen Lisesi için yeni bir yapının tez oluşumu için buna dair bir alanın teminine de ivedilikle gayret gösterilmesi gerekiyor.

 

Karadeniz’in güzel sahil beldesi konumundaki Karasu, Karasu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının öncülüğünde bir fen lisesine tez kavuşabilir. Yeter ki sen ses ver güzel Karasu, yetkililerimiz duysun diye; şirin belde Karasu Belediye Başkanı ve Karasu Kaymakamlığı bu okul işinin çözümlenmesine tez yönelsin diye. Karasu’da bir fen lisesi açılması için Karasu Belediye Başkanımızdan ve Karasu Kaymakamımızdan bu okul işinin hızlandırılması ve ilçemiz Karasu’ya bir fen lisesi temininin tez sağlanılması, buna yönelik geniş alanlı güzel bir yapının kısa sürede yapılması talebimizdir. Lütfen sesimizi duyunuz, duyunuz ve duyurunuz”