Tehlikenin farkında değiller

 

Taşocağı mevkii ile belediyenin çöp dökme alanından gelen Küçük Değirmendere’nin suyunun doğal yaşama büyük zarar verecek şekilde kirli olduğunu ifade eden MHP’li Belediye Meclis Üyesi Selver Özdemir, “Belediye Meclisi’nde birçok kez gündem dışı olarak bu önemli konuyu dile getirdik ve gündeme alınmasını istedik. Fakat bize, ‘Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiriyor’ diyerek olumlu bir yanıt vermediler. Biz de hem Belediye aracılığıyla hem de şahsen Büyükşehir’e konuyu ilettik. Aldığımız cevap ise ‘Bir plan program yapılacak. Ödenek verilecek ve gereken çalışma başlayacak’ oldu” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin işi yavaşlatmak amacında olduğunu, meselenin ciddiyetini önemsemediğini söyleyen Selver Özdemir, “Derenin ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu bilmiyorlar ve bu konunun aciliyetinin farkında olmak istemiyorlar. İş işten geçtiğinde hesabını kim verecek? Zaman kaybetmeden dereye sızan bu pisliğin, ve zararlı sızıntının kesilmesi şart. Yoksa Küçükboğaz Gölü’nde hayat, iki yıl içerisinde tamamen bitecek” şeklinde konuştu.

 

Bu dere, Karasu’nun sorunu

 

Karasu’nun en önemli tabiat güzelliklerinden biri olan Küçükboğaz Gölü’nü besleyen Küçük Değirmendere’nin 5-6 yıl önce yüzülebilen, suyu içilebilen ve balıkların yaşadığı bir dere olduğunu söyleyen MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Taşocağının ve Karasu’nun çöplerinin döküldüğü alandan sızan zehirli atıklarla yok olma noktasına gelen bu derede artık koku da dayanılmaz hale geldi” dedi. Küçükboğaz Gölü’nün, Karasu’nun doğal rekreasyon alanlarından biri olduğunu söyleyerek “Bu göl, Mersin Balığı’nın da üreme alanı olarak kullanılabilecek bir değer. Fakat bu dereden akan zehir, her türlü balığın yaşamına zarar verecek boyutta” şeklinde konuştu. Derede üreyen sineklerin, Karasu’da en büyük şikayet konusu haline de geldiğini ifade eden Kara, “Küçük Değirmendere, sadece Aziziye’nin değil Karasu’nun bir sorunudur. Karasu Belediyesi, topu Büyükşehir’e atıyor. Büyükşehir de çalışmaların sürdüğünü belirtiyor. Dere ile ilgili bir katı atık projesi vardı. Ama sonuçlanmadığını görüyoruz. Bu nedenle tüm kurumları ve ilgili mevkileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

 

Bizden önce haber gitti

 

Aziziye Mahallesi sakinlerinden Mustafa Bektaş, “Deremiz artık ölmüştür. Bizler konuyu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gittik. Bizi kapıda karşıladılar. ‘Sizi kim gönderdi’ diye sordular. Anlayacağınız, bizden önce birileri oraya haber uçurmuş. Geleceğimizi biliyorlarmış. Bu derede balıklar yaşardı. Artık hayvanlarımız su bile içmiyor” dedi. Küçük Değirmendere’nin suyundan mahalle sakinlerinin bahçelerine sulama yaptıklarını belirten Bektaş, “Derenin bu görüntüsü inanın en temiz halidir. Bırakın sulamayı, artık içinden bile geçerken korkuyoruz. Çocuklar bu suya girer eğlenirlerdi. Şimdi çocuklarımıza girmemeleri için tembihte bulunuyoruz. Yeter artık, yetkililerden bu konuya eğilmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: