KARGENÇ Kulübü’nün girişimleriyle, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamanda hazırlanan Kültürler El Ele isimli Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi, Kültürel Türk el sanatlarını tanımak için Azerbaycan, Polonya, Letonya, Litvanya ve Macaristan’dan gelen 24 Öğrenci, önce Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Öğrenciler daha sonra, Karasu Belediyesi Karasu Gençlik Merkezi (KARGEM) kültürel Türk el sanatları sergisini gezdiler.

 

Ziyaretçileri Karasu Belediyesinde ağırlayan Başkan Mehmet İspiroğlu; “KARGENÇ Kulübümüzün hazırladığı başarılı bir proje daha. Kulübümüz farklı branşlar altında başarılarla dolu projeleri hayata geçiriyorlar. El sanatlarının unutulmasını engellemek ve gelecek nesillere aktarılmasının sağlanması için hazırlanan bu projeye imkânlarımız doğrultusunda bizlerde destek olmaya çalıştık. Farklı kültürlere ait el sanatlarını tanımaları ve yapımı ile ilgili bilgi alan öğrenciler, Türk el sanatlarını da KARGEM binamızda öğrenme fırsatı buldular. Kulübümüzü, kulüp yönetimimizi ve bu amaç uğruna çaba gösteren tüm sorumluları tebrik ederim” ifadelerine yer verdi.

 

Projeye katılan öğrenciler; “Proje sırasında pek çok tecrübe kazandık, birbirimizle sürekli iletişim halinde olduk. Birbirimizle konuşmak bile çok eğlenceli. Genel olarak projeden keyif aldık ve hepimiz eğlendiğimizi söyleyebiliriz. Burada el sanatlarını öğrenmek olsun birbirimizle iletişim kurmak olsun çok eğlenceli günler geçirdik. Proje kapsamında burada olduğumuz için elbette çok mutluyuz. Burada Türk el sanatlarını biraz olsun öğrenmeye çalıştık. Eğlenceli bir projede yer almak mutluluk verici. Birbirimizin kültürlerini öğrenmek oldukça keyifli” dediler.

 

Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı ise; “Bugün KARGEM binamızda, proje kapsamından 5 farklı Ülkeden gelerek projeleri dâhilinde çalışmalar yapan öğrencilerimizi ağırladık. Bu öğrenciler, 5 ülkeden çeşitli gruplar halinde gelerek, kendi el sanatlarını birbirlerine aktardılar ve bizim el sanatlarımızı öğrenmeye çalıştılar. Bizler Karasu Belediyesi olarak KARGEM çatısı altında kendi el sanatlarımızla ilgili tanıtımımızı yaptık ve onlarda bize kendi Ülkeleriyle ilgili tanıtımlarını yaptılar. Güzel bir dostluk kurduk ve çok güzel bir ortam oluştuğu düşüncesindeyim” dedi.

 

Projenin genel yapısı ve hayata geçirilişi ile ilgili açıklamada bulunan KARGENÇ Kulüp Başkanı Ersel Aydın; “Projemizi başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hazırladığımız projede Karasu’ya gelen öğrenciler Gazi Metal fabrikası sosyal tesislerinde ülke tanıtımlarını yaptılar, Karasu Anadolu Lisesi’nde tek kırma eğitimi ve Azerbaycan el sanatları eğitimini aldılar. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Macaristan ve Litvanya el sanatları eğitimi ve Türk takı tasarımının genel yapısını öğrenen ziyaretçiler, Karasu Otel’de Letonya el sanatları eğitimini aldılar. Bu çalışmaları tamamlayan proje üyeleri, Karasu Belediyesi KARGEM binasında Polonya el sanatları eğitimi ve Türk deri işlemeciliği eğitimini öğrendiler. Etkinliğimizin son gününde projenin genel hatlarının aktarılması amaçlı bir sergi düzenledik. Bu sergi halkımız tarafından da yoğun ilgi ile karşılandı. KARGENÇ Kulübü olarak hazırladığımız proje kapsamında Karasu Kaymakamı Sayın Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Sayın Mehmet İspiroğlu, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Çetin Turhan’ı ziyaret etme fırsatımızda oldu. Bu ziyaretlerimiz, projemiz ve ilçemiz ile ilgili paylaşımlar,  misafirlerimizin önerileri ve yapılacak çalışmalar için faydalı oldu. Şunu net olarak söyleyebilirim ki; KARGENÇ gönüllülerini ve Karasu gençlerini oldukça hareketli günler bekliyor. KARGENÇ Kulübü olarak önümüzdeki günlerde yeni faaliyetlerimizi açıklayacağız” dedi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: