Kuzeyin Ayyıldızı Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından Çarşamba gecesi konferans salonunda gerçekleştirilen konser, davetlilerden büyük alkış aldı. Ertürk Muti tarafından sunumu gerçekleştirilen muhteşem müzik şöleninde koronun şefliğini Pınar Gürdağ yaptı. Karasu protokolünün de beğeniyle takip ettiği müzik şöleni, Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü amacıyla gerçekleştirildi. Muhteşem konser öncesi bir konuşma yapan Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı, “Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen konser programımız, Karasu Belediyesi ve Karasu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilmiş ve koromuzun tamamı kendi kursiyerlerimizden oluşmuştur. Kadın, toplumun yönlendirici ve koruyucu unsurudur. Kadın ve erkek, bir bütünün iki eşit yarısıdır. Kadın varsa, hayat, demokrasi ve yaşanılabilir bir dünya var demektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

 

 

Tatlı’nın konuşmasının ardından geceye damga vuran koro sahne alarak solo ve grup şarkılarını seslendirdi. İki perde halinde sahneye konulan müzik şöleninde Türk halk müziği ve Karadeniz ezgileri seslendirildi. Konserin ilk kısmında solo şarkılar seslendirildi. Serdar Muti ‘Hastane Önünde İncir Ağacı’; Dilek Kezer ‘Halım Yaman Böyle’; Temel Can ‘İki Keklik’; Sabriye Akman ‘Huma Kuşu’; Emrah Ülker ‘Mevlam Gör Diyerek İki Göz Vermiş’ ve Turgay Kır ‘Ben Seni Sevduğumu’ isimli şarkıları solo olarak seslendirdi ve büyük alkış aldı. Gecenin ikinci kısmında ise düet eşliğinde Karadeniz ezgileri okundu. Fulya Erdoğan ve Türker Kır’ın ‘Ey Gidi Karadeniz’ ile ‘Karşıya Çifte Çamlar’; Güneş Köse ve Serdar Muti’nin ‘Divane Aşık Gibi’ türkülerinin ardından İlker Işık ve Turgay Kır’In seslendirdiği Karadeniz ezgileri ile müthiş konser son buldu.

 

Konser sonrası bir konuşma yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Bu güzel günde güzel bir konser dinledik. Bu günün anlamını anlatmak kelimelerle bitmez. Tüm kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Dünya, kadınların eseridir. Günümüzde kadına yapılan kötü muamele, Türk toplumuna yakışmamaktadır. Türk geleneğinde kadınların yeri en baştadır. Bu güzel gecenin de mimarı bir kadın. Kültür Müdürü’müz Sayın Fatma Tatlı’yı ve ekibini kutluyorum. Bu unutulmaz geceyi hazırlayan, sunan ve bizlere yaşatan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşma sonrası Mercan ve ilçe protokolü, solistlere birer karanfil verdi ve tek tek koro üyelerini kutladı. Ayrıca Mercan, koro şefi Pınar Gürdağ’a  gecenin anısına bir buket çiçek takdime derken Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay da çalışmalarından dolayı bir plaket verdi.