2017 yılında faaliyete geçen ve bir yılı dolmadan yeterli kapasiteye sahip olmaması nedeniyle Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Akyazı ile birlikte kapatılan Karasu Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun yeniden açılması konusunda gelişme yaşandı. 400 kapasiteli yurdun faaliyetini sürdürmesi için yüzde 50 kapasiteye sahip olması gerektiği belirtilirken, yeterli sayıda öğrenci olmaması nedeniyle Ağustos ayı başında Karasu yurdu kapatılmıştı. 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Karasu yurdunun da yeniden faaliyete geçmesi gündeme geldi. Yurda kayıtların devam ettiği ve kayıt sayısının kapasitenin yüzde 50’sini geçtiği taktirde açılacağı öğrenildi.

 

Yeterli başvuru şartı

 

Şu an kayıt için verilen dilekçelerin sayısının yüzü geçtiği ve kayıtların artmasıyla birlikte yurdun yeniden faaliyete geçecek olması özellikle öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. Öğrencilerin genel şikayetinin ise, TOKİ arkasında yer alan yurda gidiş geliş yolunun karanlık ve ıssız olması, yurttan Meslek yüksek okuluna minibüs hattının olmaması noktasında olduğu öğrenildi. 400 kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurduna kayıtların devam ettiği, öğrencilerin E-Devlet üzerinden yurda kayıt yaptırabilecekleri de belirtildi.

 

Nasıl kayıt yapılır?

 

Kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin aşağıda yer alan BAŞVURU belgesini doldurarak [email protected] mail adresine göndermeleri veya 0264 718 66 71 numaralı telefonu arayarak bilgi almalarının mümkün olduğu öğrenildi.

 

 

Karasu KYK yurdu başvuru belgesi [İNDİR]