“İlçemizde bugün 11.652 öğrenci karne alıyor. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, yorucu bir dönem geçirdiler. Geleceğimizin umudu, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan değerli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum” diyerek mesajına başlayan Kaymakam Mercan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Bugün 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı I. döneminin sonuna geldik. Ancak her bitiş yeni bir başlangıcı da beraberinde getirir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur. Öğrencilerimiz de yarıyıl tatilinde yapacakları iç muhasebeyle I. dönemi değerlendirme şansı bulacaklardır. Öğrencilerimizin 2.döneme daha dinamik başlayacağına ve gelecekteki hedefleri için daha azimli ve kararlı olacaklarına inanıyorum.

 

Sevgili öğrenciler; notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Tatilinizi bir boşluk olarak değil aksine eksiklerinizi tamamlayacağınız, kitap okuyacağınız, faydalı bilgiler edineceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirmelisiniz.

 

Değerli veliler; çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Bazı öğrencilerimizin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Ancak bu, çocuklarımızın sistemli ve düzenli çalışmalarıyla her zaman telafi edilebilecekleri bir durumdur. Çocuklarımızın okul başarılarında en az öğretmenler kadar anne-babaların da rolü bulunmaktadır. Bugün öğrencilerimize verilen karneler aynı zamanda anne-babaların da çocuklarıyla ne kadar ilgilendiklerinin göstergesidir. Bu yüzden çocukların özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmanızı, yapıcı, onarıcı, destek ve teşvik edici bir yaklaşım benimsemenizi sonuç alıcı olması bakımından çok önemli görüyorum.

 

Değerli öğretmenler; Atatürk'ün, "Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır" sözünden yola çıkarak ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize yarıyıl tatilinde dinlenmeleri, kitap okumaları ve sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak güzel zaman geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Emekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, karnelerin öğrencilerimiz, aileler ve öğretmenler için hayırlı, bundan sonraki dönemlerde de daha güzel başarılara vesile olmasını diliyor, huzur dolu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum”