Pazartesi günü konferans salonunda düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümü için Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Uğur Muratbayır ve Adem Kotaman koordinatörlüğünde hazırlanan program, okul öğrencileri tarafından başarıyla sahneye konuldu. Programın açılış konuşmasını okul öğretmenlerinden Leyla Zafran yaptı. Zafran konuşmasında, “Ulusal birliğimizi güçlendiren ve ulusal duygularımızı coşturan İstiklal Marşı’mız, yurt sevgimizi, ortak değerlerimizi anlatan dizeleriyle bağımsızlığımızın en önemli simgelerindendir. Mehmet Akif Ersoy’u hakkıyla anmak, O’na minnet borcunu ödemek gerektirir. Bugün bir kez daha başta Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve Mehmet Akif Ersoy’u anmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

 

 

Öğrencilerden başarılı sunum

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir video yayımlandı. Videonun ardından Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterimi yapıldı, şiir ve türküler seslendirildi. Adem Kotaman öncülüğünde hazırlanan çok sesli İstiklal Marşı oratoryosu, sıra dışı hareketli sunumuyla büyük alkış aldı. Evrim Dilek’in saz eşliğinde İdil Aladağ tarafından seslendirilen Yemen Türküsü de davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Programın sonunda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen İstiklal Marşı seslendirme yarışmasında birinci gelen okul öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada liseler düzeyinde Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci gelirken, ortaokullar düzeyinde birinciliği elde eden Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve müzik öğretmenlerine ödülleri verildi.

 

Ödül ve plaket töreni

 

Liseler düzeyinde birinci gelen okul öğrencileri; Nisan Nur, Havva Nur Yıldız, Aygün Baba, Burcu Köse, Edanur Kır, M.Hatun Şentürk, Elif Haldızoğlu, Vildan Sancaktutan, Azranur Ekrem, Gülsün Korkmaz, Müşerref Alemdar, Yaren Karadağ, Sevim Ar, Mine Kurt, Nafiye Canbazoğlu ve müzik öğretmenleri İsmail Hakkı Gayretli’ye ödül ve plaketini Karasu Kaymakamı Aziz Mercan verdi. Ortaokullar düzeyinde birinci gelen öğrenciler; Fatih Çalışkan, Beytullah Temoçin, M.Baki Emir, Halis Çelebi, Senanur Erşen, Sevgi Bedir, Sümeyye Depe, Eslem Erkul, Samet Alemdar, M.Emin  Demirci, Sercan Kan, İrem Uçar, Zührenaz Köse, S.Hüsna Zengin, Büşra Irga ve müzik öğretmenleri Emin Savaş Ersöz’e ise ödül ve plaketini Karasu Belediyesi Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu verdi. Program, ödül töreni ile son buldu.