Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda gerçekleşen kan bağış etkinliğini İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ile birlikte ziyaret eden Kızılay Karasu Şubesi Başkanı Adem Ekşi’yi, Okul Müdürü Ali Salim ve idareciler karşıladı. Sakarya Kızılay Kan Bağış Merkezi’nden gelen Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı İlke Dölek ile beraberindeki 4 sağlıkçı, kan bağışçılarıyla yakından ilgilendi. Gün boyu okul  spor salonunda kan bağışlarını kabul eden ekip, katılımın yoğun olmasından duydukları memnuniyeti dile getirmeyi de ihmal etmedi.

 

Türk Kızılayı Karasu Şubesi Başkanı Adem Ekşi, kan bağış etkinliği sonrası yaptığı açıklamada, ”Şehidimizin adını taşıyan bu güzel okulumuzun öğrencileri ve eğitimcileri, örnek bir etkinliğe imza atarak toplumdaki insanların duyarlılığına en güzel şekilde dikkat çekti. Yoğun bir katılımla karşılaştık. Sadece öğrenci ve eğitimcilerden değil velilerden de katılım oldu. 18 yaşını doldurmuş öğrencilerin verdiği kanlarla çok sayıda hasta hayat bulacaktır. Toplanan 100 ünite kan da her okula nasip olacak bir sayı değildir. Hassasiyet gösteren tüm öğrencilerimize, eğitimcilerimize ve velilere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise örnek bir davranış ortaya koyan Meslek Lisesi öğrencilerini tebrik etti. “Eğitimci arkadaşlarımızın ve velilerimizin de ilgisi yoğun oldu. Onlara da teşekkür ediyoruz. meslek liselerinde bu hassasiyetin yüksek safhada olduğunu görüyorum. Kan vermek, hayat kurtarmaktır. Bir gün verdiğimiz kanlar bizlere de lazım olabilir. Her vatandaşımızın ve 18 yaşını doldurmuş gencimizin bu hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Okul Müdürü Ali Salim ise, “Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu güzel etkinliğe katıldıkları için tebrike diyorum. Toplanan 100 ünite kan ile okulumuzun ne kadar duyarlılık sahibi olduğunu kanıtlamış olduk. Destek veren herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.