Yaklaşık altı yıldır Karasu’da görev yapan ve MYO Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Karasu MYO Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatlı, üniversite tarafından bir üst kademe göreve getirildi. Tatlı, görevini Öğretim Üyesi Dr. Sedat Durmuş Kaya’ya teslim ederek yeni görevine başlamak üzere Karasu’dan ayrıldı. Karasu MYO binasında gerçekleştirilen görev değişim programına Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık katıldı. Programda Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, üniversite görevlileri ve Karasu MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yavuzyiğit de hazır bulundu.

 

Tören programında bir konuşma yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, bu yıl MYO kontenjanının tamamının dolduğunu belirterek Karasu’nun sahip olduğu potansiyel doğrultusunda MYO’dan da yüksek bir üniversite birimine kavuşmayı hedeflediğini belirtti. “Turizm ve sanayi potansiyelimiz büyüyor, liman ve metal fabrikası ile gelmesi planlanan yatırımlar ile Karasu gelişiyor” diyen Mercan, “Karasu halkı artık bir fakülteye kavuşmayı heyecanla bekliyor. Batı Karadeniz Denizcilik Bilimleri Fakültesi, neden Karasu’ya kazandırılmasın. Karasu bu ev sahipliğine hazırdır. Bizler, her türlü görev ve sorumlulukları üstlenmeye hazırız” dedi.

 

 

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise, “MYO’ya her türlü desteğin ilçe genelince verilmekte olduğunu görüyoruz. Karasu’nun potansiyelinin farkındayız. Bizler, öğrencinin tercih edeceği ve okulu bitirdikten sonra iş sahibi olabileceği bölümler kurmak zorundayız. 3+1 modeli ile ilk kademeyi çözdük. Sırada ikinci kademe olan iş bulma noktasını çözüme ulaştırmak var. Fabrika ve firmalar ile görüşerek ihtiyaç duyulan alanlarda bölümler açmalıyız. Öncelikle öğrenci ilçeye çekilmeli ve mezun olan öğrencinin iş kaygısı bulunmamalıdır. Bu alanda sizlerin de desteğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

MYO Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatlı da, “Karasu’da güzel yıllar geçirdik. Çalışma sürecimiz boyunca büyük destek gördük ve güzel çalışmalara imza attık. İş adamlarımız, Kaymakamlık ve Belediye makamları ile MYO derneğimizin de ortak çalışmasıyla Karasu MYO, bugün iyi bir seviyeye geldi. Bundan sonraki görev süresince de Karasu’daki arkadaşlarımızla fikir alışverişi yapmaya ve Karasu’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. MYO Müdürlüğü görevini devralan Öğretim Üyesi Dr. Sedat Durmuş Kaya ise konuşmasını, “Bugüne kadar taşın üzerine bir taş daha ekleyen ve Karasu MYO’yu bugünkü seviyesine getiren herkese teşekkür ediyoruz. Bayrağı devraldık ve daha da yukarılara taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Karasu’da görev almaktan gurur duyuyorum” ifadeleriyle tamamladı. Rektör Sarıbıyık, görev devir töreni sonunda Tatlı ve Kaya’ya birer plaket taktim ederek Karasu’dan ayrıldı.