Teşkilat ziyareti

 

Ramazan ayı içinde göreve gelen Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatları, MHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de ziyaret etti. Karasu ve Kocaali ilçe teşkilatlarının da iştirak ettiği ziyarette partililerle sohbet eden Genel Başkan Devlet Bahçeli, Olağan Genel Kurul ile ilgili bilgi verdi. Delegelerin istedikleri yönde oy kullanmakta özgür olduklarını dile getiren Genel Başkan Bahçeli, “Ben şimdiye kadar hiçbir delegeden oy talebinde bulunmadım. Yine bulunmayacağım. Önemli olan delegenin bilinçli bir şekilde bu davaya yakışır ağırlıktaki isimleri görevlendirmesidir” dedi.

 

Kongre tarihi

 

“Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12. Olağan Genel Kurulu 18.03.2018 tarihinde gerçekleşecektir” diyen Genel Başkan Bahçeli, “Partimiz üzerinde oynana oyunlara müsaade etmeyeceğiz. Partimizin kongre sürecinde herkesin aday olma hakkı vardır. Her ülkücü de bu davayı yukarı taşımak için delegelerin karşısına çıkma hakkına sahiptir. Delegelerimiz de inandıkları adayın yanında yer almalı ve açıkça tavırlarını gösterebilmelidir. MHP'nin tüzüğü bellidir. Aday olmanın şartları bellidir. Herkes de buna göre kendini bu makama layık görebilir” ifadelerini kullandı.

 

Bize mülk değil

 

Kendisinin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığını nefsi olarak istediği yönündeki eleştirilere de cevap veren Bahçeli, “Benim nefsi ideallerim yoktur. Biz, 'Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' diyen bir anlayışı benimsiyoruz. Kameraların önünde 7 Haziran sonrası Kılıçdaroğlu 'Biz, Bahçeli'nin başbakanlığını kabul ediyoruz' dediğinde biz kabul etmedik. Biz nefsimiz uğruna bu davayı satmadık. Şimdi genel başkanlık uğruna mı ödün vereceğiz. Biz, bu davayı her şeyin üstünde tutuyoruz. Bugüne kadar hiçbir delegeden bir talebimiz olmadı. Bundan sonra da bir talebimiz olmayacaktır” şeklinde konuştu.