Yeni eğitim yılı; anasınıfları ve 1.sınıflar için Pazartesi günü başladı. İlk ders ziliyle birlikte minikler, velileriyle beraber sıralarda yerlerini aldı. Uyum haftası boyunca miniklere öncelikle okul sevdirilecek ve okul korkularını yenmeleri sağlanacak. İlk gün aileleriyle gelen miniklerin tedirginliği yüzlerinden okunurken, Çocuklarını teselli eden anneler, ilk dersleri onlarla beraber gördü. Karasu Aziziye İlkokulu’nda uyum haftası nedeniyle bir program düzenlendi ve program ilk olarak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Minik öğrencilerin İstiklal Marşı’nı ezbere bilmesi ve gür bir sesle marşı söylemesi de dikkatlerden kaçmadı.

 

 

Karasu Aziziye İlkokulu Müdürü Erol Cantürk, yaptığı açıklamada “Karasu Aziziye İlkokulu’nda 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk başlangıcını yapıyoruz. Ana sınıflarına, birinci sınıflara uyum programı düzenledik. Okulumuzu hazırlayarak öğrencilerimiz ile birlikte birinci sınıflarda eğitim ve öğretime başlıyoruz. Bu hafta boyunca günde 3 saat üzerinde uyum programı uygulayacağız. Öğrencilerimizin okulu tanıması sağlanacak” dedi.

 

Erol Cantürk açıklamasının sonunda, “Uyum haftasında öğrencilerimize yönelik, aile ortamından okul ortamına geldikleri için bir haftalık çalışma yapılacaktır. Öğrenciler, okulu ve öğretmenlerini tanıyacak. Okulumuzun çevresini tanıyacak ve oyunla birlikte bu şekilde öğrenciler direkt alıştırma değil de oyun içerisine katılarak, okulumuza alıştırma çalışmaları yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Ayşenur Elmacı