Yalı İlkokulu 2/A ve 2/B sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleriyle birlikte Hakkari ve Şırnak’ta vatani görevlerini yapmakta olan asker ağabeylerine moral verdi. Öğrenciler, askerlere yazdıkları uzun mektupları ve onlar için yaptıkları resimleri, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca Sınır Karakolu ile Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Bozlan Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda vatan borcunu ödeyen kahraman askerlerimize gönderdi. Öğrenciler, yazdıkları şiirleri okurken, dinleyenler duygu dolu anlar yaşadı.

 

 

2/A Sınıf Öğretmeni Arzu Aksoy, “Değerler Eğitimi kapsamında çocuklarımıza vatan ve millet sevgisi ile vefa duygusunu öğretmek amacıyla asker ağabeylerine mektup yazdık ve resim çizdik. Bunu bir toplum hizmeti olarak düşündük ve askerlerimize moral vermek istedik” dedi. 2/B Sınıf Öğretmeni Nahide Doğan, “Yeni yıla girerken, ülkemizin en uç yerlerinde, bu soğuk havada, evlerinden uzakta nöbet tutan ve bizlerin huzuru için kendi rahatlarından fedakarlık eden kahraman asker abilerimiz için bu projeyi hazırladık. Onlara moral verebildiysek çok mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

 

Okul Müdür Yardımcısı Rıza Özdemir ise, “Öğretmen arkadaşlarımız ve minik öğrencilerimiz, Değerler Eğitimi kapsamında son derece olumlu bir çalışma ortaya koydular. Askerlik ve vatan sevgisini yakından hme fırsatı bulan öğrencilerimiz, askerlerimize de biraz olsun moral kaynağı oldularsa ne mutlu bize. Belki de ileride ordumuzda kritik yerlerde görev yapacak askerlerimiz, ordumuzun temel taşı bireylerimiz bu öğrencilerimizden çıkacaktır” ifadelerini kullandı. Öğrenciler, yazdıkları mektupları ve çizdikleri resimleri kendi elleriyle postaya vererek Hakkari ve Şırnak’taki askeri birliklere gönderdi.

 

HABERE AİT VİDEO: