Muhtarlar Günü dolayısıyla, 19 Ekim Perşembe günü Karasu Hükümet Konağı’nda bir tören düzenlendi. Törende Karasu Muhtarlar Derneği adına Atatürk büstüne çelenk kondu ve saygı duruşunda bulunuldu. Programın sunumunu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fırat Açil yaptı. Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Ardından Sezi Eratik Ortaokulu Müzik Öğretmeni İsmail Hakkı Gayretli yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yuvalıdere Mahalle Muhtarı Nadir Karadeniz yaptı.

 

 

Karadeniz konuşmasında, “Kamu çalışmalarının daha çağdaş ve verimli yürütülmesi amacıyla 19 Ekim tarihi, Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır. Muhtarlık, seçilmiş demektir ve devlet teşkilatının kılcal damarlarını oluşturur. Muhtarlar, devlet ile toplum arasındaki bütünlüğü sağlamak adına üzerimize düşen görevin bilincindeyiz. Bizlere bu günü armağan eden devlet büyüklerimize, Karasu’da görev yapan 40 muhtarımız adına teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerine yer verdi. Törenin ardından Karasu Muhtarlar Derneği ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Ülkemizin sınırları içerisinde muhtarlarımız, devlet ile vatandaş arasında bir köprü olmuş ve ülkemizin her metre karesinde hizmetlere imza atmıştır. Karasu’da da muhtarlarımız başarı ile çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. Muhtarlar Derneği Başkanı Topaloğlu ise, “Karasulu muhtarlar olarak her zaman devletimizin hizmetindeyiz. Karasulu idarecilerimizin de emrinde olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir de mesaj yayımlayan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, mesajına “Ülkemizde geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar” ifadeleriyle başladı. “Mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle 7/24 görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin senede bir gün de olsa hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle, ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmiştir” diyen Mercan, mesajının devamında şu sözlere yer verdi:

 

“Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Milletimizin tercihine ve itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle muhtarlarımızın gününü kutluyor saygı ve sevgilerimle çalışmalarında başarılar diliyorum”