‘Öğretmenimin Dilinden Şarkılar’ topluluğu tarafından verilen beşinci konser, Salı günü Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlendi. Müzik Öğretmeni Mehmet ahir Gök şefliğinde 40 kişilik ekip ile sahneye konulan muhteşem konser, izleyenleri adeta büyüledi. Karasulu öğretmenlerden oluşan 40 kişilik ekip, koro ve solo halinde toplam 15 Türk Sanat Müziği şarkısı seslendirdi. İki perdelik konseri için kapılar açıldıktan yaklaşık beş dakika sonra Karasu sanatseverler tarafından salon tamamen dolduruldu.

 

 

Kemanda Orçun Üretmen, klarnette Samet Menekşe, bendirde Mehmet Yıldız ve darbukada Serhat Başar’ın olduğu koroda şu isimler yer aldı: Evrim Solmaz, Tuğba Saltık, Emine Kozan Çakmak, Ayşe Güneş, Özgür Turhan, Nilüfer Adviye Ulca, Ayşegül Mercan, Pınar Gürdağ, Uğur Temiz, Sevilay Arıcı, Sevilay Zorlu, Perihan Özdemir, Sevim Yılmaz, Yıldız Kulaç, Ersin Çabuk, Esra Varol, Oğuz Tümer, Cihangir Sabah, Yeliz Çakan, Feryal Kocabuğa, Burcu Helvacı, Çiğdem Ölmez Sabah, Tuncay Akdeniz, Osman Ulusoy, Pakize Bacak, Uğur Çakmak ve Hamdi Güzey. Koro, Mehmet Tahir Gök şefliğinde yaklaşık iki saat süren unutulmaz bir geceye imza attı.

 

Sunumunu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Adem Kotoman’ın yaptığı konserde koro sanatçısı öğretmenlerden Nilüfer Adviye Ulca, Sevim Yılmaz, Ersin Çabuk ve Osman Ulusoy birer solo şarkı seslendirdi. Program sonunda Karasu Kaymakamı Aziz Mercan yaptığı konuşmayla davetlileri sık sık güldürmeyi ihmal etmedi. Mercan, konuşmasında “Geçtiğimiz hafta Perşembe günü yapılması planlanan konseri, yaşanan üzücü olay nedeniyle toplumsal duyarlılık adına bugüne erteledik. Karasu, Türkiye’ye ve dünyaya böyle güzel olaylarla tanınmalı. Sanatla, kültürle, başarıyla ve eğitimle elde ettiklerimiz, Karasu’muzun adını duyuracaktır. Sizler bu gece böyle bir olaya imza attınız. Değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmasının ardından Kaymakam Mercan, Koro üyesi Nilüfer Adviye Ulca ve koro şefi Mehmet Tahir Gök’e birer çiçek takdim etti. Mercan’dan sonra Karasu’nun sevilen öğretmenlerinden Hakkı Kudu, tüm öğretmenler adına koro üyelerine tek tek çiçek verdi. Çok sayıda sanat severin, koro üyelerine çiçek vermesi ve günü anısına bol bol fotoğraf çektirmesi ile konferans salonunda gerçekleştirilen muhteşem konser programı son buldu.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: