Perşembe günü Karasu’ya gelen Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, bir dizi ziyarette bulunarak çeşitli temaslar gerçekleştirdi. Saat 12:30’da Karasu’ya gelen Vali Nayir, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. İlk olarak Karasu Limanı’nı ziyaret eden Nayir, yenilen öğle yemeğinin ardından IC Karasu Port Limanı İşletme Müdürü Gökçen Erdem’den liman hakkında bilgi aldı. Ziyarete Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Dr. Musa Aydemir, Sakarya Gümrük Müdürü İbrahim Aksoy ve Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da katıldı. Karasu Limanı’nı gezen ve limanın konumu ile çalışma programı hakkında detaylı bilgi alan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün buraya hem limanımızı yerinde görmek hem de Liman İşletmesindeki yatırımcılarımız ile çalışanları yakından tanımak için geldik” dedi.

 

 

Kalkınmanın yolunu açacak

 

Bilindiği üzere Sakarya’mız farklı güzelliklere, farklı özelliklere, farklı zenginliklere ve potansiyele sahip; tarımda, sanayide, turizmde, doğal güzelliklerde payları olan bir şehrimizdir” diyen Nayir, sözlerini “Bu limanımız da her yönüyle bizlere büyük ölçüde katkı sağlayabilecek bir özelliğe sahip. Temennimiz gerek buradaki tarımımız, sanayimiz, gerekse turizmimiz bu yatırımdan en güzel şekilde istifade sağlayıp, Sakarya’yı ve Karasu’yu daha gelişmiş ve kalkınmış bir ortama götürmede bir vesile, bir araç olur” diyerek tamamladı. Vali Nayir, buradan ayrıldıktan sonra konferans salonunda Karasulu mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Konferans salonundaki toplantıda, resmi daire amirleri ve kurum müdürleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu. Muhtarların sorunlarını dinleyen Nayir, notlar aldı ve sorunların takipçisi olacaklarını belirtti.

 

Muhtarların sorunlarını dinledi

 

Toplantıda bir konuşma yapan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Merkezi yönetim olarak tüm ilçelerimizde kaymakamlıklarımız ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın muhtarlıklarla, yerel yönetimlerle ortak hareket edebilme kabiliyeti geliştirmelerini, birlikte karar verip, birlikte uygulayabilmelerini çok önemli görüyoruz. 16 ilçemizde kaymakamlarımızın muhtarlarla zaman zaman bir araya gelip ilçelerine ait problemleri, karar ve uygulama noktasındaki beraberliğini biliyoruz. Sakarya’mızda bu konuda yerleşmiş, gelişmiş bir kültürün olduğunu görmek güzel. Buradaki muhtarlarımızın yarısı daha önceden de bu görevi yaptıklarından dolayı iyi bir tecrübeye sahip, diğer yarısı da yeni başlamanın heyecanı ve enerjisi ile görev yapıyor” dedi.

 

Vatandaşla devlet arasında köprü

 

Konuşmasının devamında “Her görev bir yetki olduğu kadar, aynı zamanda da bir sorumluluktur. Sizler seçilirken bu yetkiyi aldığınız gibi, mahallenizin sorumluluğunu da üstlenmiş oluyorsunuz. Çünkü siz, vatandaş ile devlet arasında köprü görevi görmektesiniz. Bizler sizi gözümüz, kulağımız gibi biliyoruz, göremediğimiz şeyi sizin gözünüzle görmeye çalışıyoruz, duyamadıklarımızı sizin kulağınızla duymaya çalışıyoruz, vatandaşın en kolay ulaşabildiği makamın ve demokrasinin de ilk gerçekleştiği yerin muhtarlıklar olduğunu biliyoruz” diyen Nayir, şu ifadelerle konuşmasını tamamladı: “Gayretlerinizle emniyet ve asayiş hizmetlerinden eğitim hizmetlerine, sağlık hizmetlerinden altyapı hizmetlerine kadar insanımızın ihtiyaç duyduğu, onları rahata kavuşturacak, onları daha huzurlu htirecek çalışmalara imza atmamız gerekiyor. Herkes kendi görevini bilerek yol gösterici olursa, fikir üreterek öneriler sunup işbirliği içerisinde çalışırsa, hizmet verdiğimiz Sakarya ve Karasu halkına en güzelini de birlikte sunabileceğiz

 

İstihdama büyük katkı

 

Toplantını ardından ilçedeki ziyaretlerini sürdüren Vali Nayir ve beraberindekiler, Gazi Metal Fabrikası’nı ziyaret etti. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy ve Karasu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hülya Yerlikaya ile birlikte Karasu Gazi Metal Fabrikası’nı ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gazioğlu’ndan fabrikanın tarihçesi ve üretim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gazioğlu ve firma yetkilileri ile bir süre sohbet ederek üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, görev yaptığı her yerde sanayi alanında yatırım yapan herkesi birer kahraman olarak değerlendirdiğini, sanayicilerimizin devletimizin ve milletimizin de kazanması için elini taşın altına koymayı bir milli görev saydıklarını ifade ederek, yapılmayanı yapmak için büyük uğraş veren yatırımcılarımızın ayrıca bulundukları çevreye de ekonomik ile istihdam alanında büyük kazanım sağladıklarını söyledi. Buradan sonra ise yapımı devam eden yeni meslek lisesi, Yenimahalle ve Sakarya Nehri ağzının ziyareti ile Karasu’nun doğal güzelliklerinden Acarlar Longozu’nu da gezdikten sonra ziyaretlerine son verdi.

 

FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın / HABER: Nevtan Angün