Karasu FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa eden istifa gerekçesini bir basın açıklamasıyla duyuran Ali Şakar’a seslenen Çatalbaş Kardeşler Fındık Ticareti ortaklarından Mehmet Çatalbaş, FİSKOBİRLİK’i zarara uğrattığı iddia edilen Karasulu tüccarların isimlerinin açıklanmasını istedi. “2018 yılında mübayada alınan fındıklar, niçin 2019 yılının sezon ortasında gündeme geldi? Sayın Ali Şakar, tüccardan ve bazı üreticilerden boş fındık alındığını söylüyor. Kamuoyunda ise bu alımın içerisinde taş olduğu da söyleniyor” diyen Çatalbaş, müfettiş raporuna yansıyan 7 tonun, buz dağının görünen yüzü olduğunu ve fazlasının da bulunduğunu iddia etti.

 

Bu kazık affedilemez

 

Müfettiş raporuna yansıyan 7 ton boş fındığın yarısını Ali Şakar öderken, yarısını da o gün randıman kıran görevliye de yansıtıldı. Halbuki o kişi, önüne gelen fındığı kırar. Önemli olan o alımı kim ve nasıl yaptı” diyerek sözlerine devam eden Mehmet Çatalbaş, “Yönetim kurulu başkanı bu alımlardan sorumludur. Bu zararı yapanlar, tüccarı, üreticisi, kooperatif ve yönetim kurulu başkanı olmak üzere hepsi siyasi akrabalarıdır. Bu halka atılan kazık affedilemez” şeklinde konuştu.

 

 

İsimler neden açıklanmıyor?

 

FİSKOBİRLİK’i zarara uğratan tüccarların isimlerinin açıklanması gerektiğini söyleyen Mehmet Çatalbaş, sözlerinin devamında “Sayın Ali Şakar’ın hakkını helal etmeyerek bahsettiği tüccarlar sebebiyle, Karasulu bütün tüccarlar zan altında kalmakta. Şakar’ın böyle bir hakkı yok. Hangi tüccarın, hangi üreticiyle birlikte 5 bin 500 üreticinin malı olan FİSKOBİRLİK’i zarar ettirdiğine açıklık getirilmeli ve bu isimler açıklanmalıdır. Eğer açıklanmıyorsa, kamuoyu nezdinde ya o tüccarlardan korkuluyor ya da onlarla iş birliği içinde olunduğu algısı oluşur. Bu kişiler ifşa edilmelidir. Biz, fındık tüccarları zan altında kalmış durumdayız” ifadelerine yer verdi.

 

KARSAŞ’tan örnek verdi

 

Sayın Ali Şakar, cebinden para çıktığı için hakkını helal etmiyor. Şu da unutulmasın ki ekmeğinin peşinde olan işçiler KARSAŞ’tan çıkartılırken de, bu işçiler Sayın Şakar ve yönetimine hakkını helal etmedi. Bu işçilerin içerisinde Sedat Büyük, Selahattin Tatlı gibi ilçeye hizmet etmiş eski başkanların evlatları, eski ilçe başkanı Celal Ergelen’in çocukları var” diyen Mehmet Çatalbaş, sözlerini “Bu işçilerin ekmeğini keserken hiç içiniz sızlamadı mı? Halkın ve üreticinin fındığı tam FİSKOBİRLİK’e gelecekken ve KARSAŞ’ın başına geçtikten sonra istifa ediyorsun. Zamanlaması manidardır. Halkı mağdur etmeniz doğru değil. Neden daha önce konuyu gündeme getirdiniz? Yapılan haksızlıkları kınıyorum. İnsanların ekmeğiyle oynadığınız sürece bu kişilerin ahı üzerinizde olacak” ifadeleriyle tamamladı.

HABER: Nevtan Angün