Karasu Kuzuluk Mahallesi’nin Döşeme mevkii diye bilinen semtine Roman vatandaşlara konteyner ev yapımı için Hazine arazisine belediye tarafından başlatılan dolgu çalışması durduruldu. Bölgede evleri bulunan vatandaşların bu yerleştirmeye karşı olduğunu belirten basın açıklamasının ilçe gazetelerinde yer alması üzerine, 31 Ocak Çarşamba günü söz konusu araziye giden İlçe Kaymakamı Aziz Mercan, dolgu işlemine son verilmesini istedi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Aziz Mercan, basında yer alan haberi okur okumaz Döşeme mevkiine gittiğini ve arazide inceleme yaptığını belirtti. Kaymakam Mercan açıklamasında, “Orası eski bir yerleşim alanı. Çevrede dağınık vaziyette evler var. Seçilen arazi bölgenin ortasında kalıyor. Gözlemlerime göre vatandaş itirazında haklı. Bu nedenle projeyi durdurma kararı aldım” dedi.

 

Konunun Sakarya Valisi İrfan Balkanlığoğlu’nun Karasu’da muhtarlarla yaptığı toplantıda gündeme geldiğini ve “Yer bulun konteyner sağlayayım” dediğini aktaran Kaymakam Aziz Mercan, bunun üzerine Karasu Belediyesi’nin söz konusu Hazine arazisine dolgu çalışması başlattığını hatırlattı. Mercan “Romanların da illa orası olsun diye bir talepleri yok. Şimdi kendilerine yeni bir arazi bulacağız ve Roman vatandaşların konut sorununu mutlaka çözeceğiz” bilgilerini verdi.

 

İŞTE O PROJEYE DAİR BASIN AÇIKLAMASI: Haberi okumak için tıklayın

 

ROMAN VATANDAŞLAR'DAN CEVAP GELDİ: Haberi okumak için tıklayın