Kaymakam Aziz Mercan, ilköğretim haftasını kutladı

 

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, İlköğretim Haftası  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Mercan, mesajında şu ifadelere yer verdi: Karasu Kaymakamı Aziz Mercan “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük gayretlerle ilçemizin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz. İlçemizde 2018-2019 eğitim öğretim yılı, toplam 70 kurumda 11.642 öğrenci, 712 öğretmen, 36 Okul Müdürü, 54 Müdür yardımcısı ile eğitim öğretime hazırız. Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımını okul dönemi oluşturmaktadır. Bu süreçte elde edilen kazanımlar, bireylerin ve dolayısıyla da gelecekte milletimizin hayatını şekillendirecektir. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, ancak ve ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olabilir. Bundan dolayıdır ki bir toplum, medeniyet sahasında ne kadar yol almak isterse; eğitime o kadar önem vermek durumundadır. Atatürk'ün 'Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır.' sözleri, eğitimin önemini açıkça ifade etmektedir” dedi.

 

Mercan “Daha mutlu yarınların kurulabilmesinde büyük katkısı olan eğitim, üzerinde hassasiyetle durulması ve elbirliği ile sahiplenilmesi gereken uzun bir süreci kapsamaktadır. Devletimiz bu anlayıştan yola çıkarak 2023 hedefleri doğrultusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için bütün imkânları seferber etmektedir. Bu nedenle ilçemizde de okul öncesinden itibaren her kademede eğitim kalitesini daha da yükselterek ilçemizi bir adım daha öne taşıyacak projeleri bir, bir hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen, bağımsız düşünebilen ve sorgulayan bireyler yetiştirebilmektir. Bunun için; idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitim hayatını tamamlamaları için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilçemiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Belediye Başkanı İspiroğlu’ndan eğitim öğretim yılı mesajı

 

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, öğretmen, öğrenci ve velilere seslenerek, uzun bir tatilin arkasından eğitim-öğretim yılına girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan İspiroğlu mesajında; “2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır.  Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır.

 

Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, tüm eğitim çalışanlarının ve ailelerimizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının verimli geçmesini temenni eder, sevgi, saygı ve başarı dileklerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan’dan mesaj:

 

 

Sevgili öğrenciler, kıymetli meslektaşlarım ve değerli veliler; Okullarımızı dolduran yaklaşık onikibin öğrencilerimizin sevinç ve heyecanıyla yepyeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyoruz. 2018–2019 eğitim öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu yeni yılda da sevgi, umut ve işimizi en iyi şekilde yapma gayreti tüm eğitim-öğretim yılı boyunca kılavuzumuz olsun. Düşünen, üreten ama hayatında mazerete yer vermeyen yöneticiler, öğretmenler, anne ve babalar olmayız ki çocuklarımıza rol model olabilelim. Unutmayalım ki yeni nesil   bizleri rol model olarak benimseyecektir.

 

 

Siz sevgili öğrencilerimizi millî ve manevi değerlerine sahip çıkan, kendisini çağın gereklerine göre donatmış, girişimci, vizyoner, dünyadaki gelişmeleri takip eden, teknoloji üreten ve mutlu bireyler olabileceğiniz daha parlak bir gelecek hazırlamak bizim vazifemiz. Sizler bizim yarına dair umutlarımız olacaksınız. Bu yüzden hem kendinize, hem ailenize ve hem de milletimize karşı sorumluluklarınızı yerine getirmeniz sizden tek beklentimiz. Öğretmenleriniz olarak her daim sizlerin yanda olacağız. Kendimizden fedakarlık yapacak ama sizlerin daha iyi yetişmesi için gayret göstereceğiz.

 

 

Eğitimin en önemli parçası olan velilerimizi bu yıl daha fazla okullarımızda görmeyi arzu ediyoruz. Biliyoruz ki velilerimiz olmadan her zaman için bir eksikle çalışıyoruz demektir. Sizler millî eğitim ailemizin aslî bir parçası olduğunuzu unutmayınız. Yarınları emanet edeceğimiz nesil ancak sizlerin desteğiyle inşa edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, kapımızın da gönlümüzün de herkese açık olduğunu ifade eder, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başta ilçemiz olmak üzere, ilimize, ülkemize ve milletimize iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesini temenni ediyorum.