Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Karasu Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Karasu’da ilk kez gerçekleştirilecek olan “Aile Eğitim Programı” (AEP) kapsamında, ilkokul birinci sınıf velilerine, ders niteliğinde birer eğitim programı verilecek. İlk programın 7 Ağustos günü konferans salonunda düzenleneceğini ifade eden Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Caferi Tayyar İğdir, “İlkokul birinci sınıf öğrencileri derslerine girerken, veliler de ayrı bir sınıfta çocuklarıyla eş zamanlı derslere girecek” dedi. Karasu’nun zorunlu hizmet bölgesi olması nedeniyle hemen hemen her okulunda psikolojik danışman ve rehberlik (PDR) öğretmeninin mevcut olduğunu ve velilerin, bu öğretmenler tarafından teneffüs saatlerini denk getirecek ders programlarıyla bilgilendirileceğini söyleyen İğdir, seminer programıyla ilgili olarak Karasu Haberleri’ne açıklamalarda bulundu.

 

 

Veliler basit görmesin

 

Açıklamasına “Çocukları okula yeni başlayan ve çocuklarını birinci sınıfa kayıt yaptıran velilerimize çocuklarının okula nasıl uyum sağlayacaklarını, okul fobisi olan çocukların, bu korkuyu nasıl atmaları gerektiğini velilerimize anlatacağız” diyerek başlayan İğdir, “Bazı çocuklar okula gitmeyi çok isterken, bazı çocuklar da aileye ve eve bağlı olduklarından okula gitmekten korkarlar. Bu duygu bazen dışa vurulur, bazen de çocuk tarafından gizlenir. Basit bir olay gibi görünse de, ileride çocuğun hayatını olumsuz etkileyecek izler bırakabilir hatta eğitimini dahi etkiler” dedi. Okulların sosyalleşme ve bilgilendirme olmak üzere iki temel amacının olduğunu sözlerine ekleyen İğdir, “Sosyalleşme, çocukların sınıf dışı faaliyetlere uygun hale getirmektir. Evde ebeveyn ile çocuk arasında bağ ne kadar kuvvetli olursa, çocuk bu faaliyetlere o kadar hazır olur. Korkuları olmadan okula gelen çocuğun başarısı ömür boyu sürer. Eğer bu korku ortadan kaldırılmazsa olumsuz yönde gelişme de ömür boyu sürer” şeklinde konuştu. “Velilerin, bu konuda gerekli eğitimi düzenli olarak alıp, çocuğunun okulda aldığı eğitimi evde de başarıya sürdürmesine yardımcı olacağız” diyen Caferi Tayyar İğdir, “Velilerimiz, bu eğitim programını lütfen önemsiz görmesin. Çocukları için son derece önemli bir adım olacak” ifadelerini kullandı.

 

Periyodik program

 

Eğitim programının bir kereye mahsus verilmeyeceğini, her ay düzenli aşamalardan geçerek, dönemsel etkilere göre program uygulanacağını dile getiren Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Caferi Tayyar İğdir, “Eğitimlerimiz beş alan üzerinde devam edecek. Her velinin anlayacağı düzeyde hukuk, medya, iktisat, sağlık ile aile eğitimi ve iletişimi alanlarında bilgilendirme yapılacak. Katılım sağlanırsa, çocukların gelişimi açısından önemli bir aşama aşılmış olacak” dedi. Eğitimlerin Karasu Sosyal Hizmet Merkezi’nde veya katılımın yoğun olması durumunda konferans salonunda verileceğini de sözlerine ekleyen İğdir, eğitimlerin Sosyal Hizmet Uzmanı Hülya Turan ile birlikte kendisi tarafından verileceğini ve ilk programın 7 Ağustos Çarşamba günü saat 14:00’da konferans salonunda olacağını sözlerine ekleyerek tüm velilerin bu konuda duyarlı olmasını beklediklerini belirtti.