TÜGVA, ‘Türkiye’nin kitap kurtları yarışıyor” adı altında Milli Eğitim Bakanlığı’yla ortak yürütülen kitap kurdu projesiyle ortaokul öğrencilerine yönelik olarak kitap okuma yarışması düzenleniyor. Yarışmaya başvuru için son günün 2 Nisan olduğunu belirten TÜGVA Karasu İlçe Temsilcisi Necati Tok, “Yarışmaya Türkiye genelinde 5, 6, 7 ve 8. sınıf giden ortaokul öğrenciler katılabiliyor. 5 ve 6. sınıflar bir kategoride, 7 ve 8. sınıflar bir kategoride değerlendirilecek. Her bir kategorideki öğrenciler kendilerine belirtilen 5 kitabı okuyup öncelikli olarak 5, 6 ve 7 Nisan günleri arasında online sınava tabii tutulacak. Ardından elde ettiği başarı neticesinde 20 Nisan’da yazılı sınava girebilecek” dedi.

 

Bir öğrenci 5 kitap

 

Yazışmaya katılacak olan öğrencilerin okuması gereken kitaplar hakkında bilgi veren TÜGVA Karasu İlçe Temsilcisi Tok, “5 ve 6. sınıflar için Masal İstanbul, Sessiz sakinin gürültülü maceraları 9-Ben bu oyunu bozarım, Çılgın Kaşifler, Hikayelerle Çocuklara 40 hadis ve Şehitler Tepesi kitapları belirlendi. 7 ve 9. sınıflar içinse Kutü’l Amare, Sherlock Holmes matematik dehasının hikayesi, Kalbimin Efendisi-Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği, Zamanlar arası geçiş ve Momo adlı kitaplar seçildi. Kitaplar, genel merkez ve öğretmenlerin ortak çalışması sonucunda öğrencilerin yaşına uygun belirlendi” şeklinde konuştu. Tok, kitap okuyan öğrenciler arasında dereceye girenlerin ödüllendirileceğini de belirtti.

 

Öğretmenler de ödüllendirilecek

 

Yazılı sınavın hangi okullarda girileceğinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirleneceğini de söyleyen Necati Tok, “Yazılı sınav sonucunda Türkiye genelinde dereceye girenlerden birinciye 9 bin, ikinciye 7 bin, üçüncüye 5 bin ve dördüncüye ise bin lira para ödülü verilecek” dedi. Dereceye giren öğrencileri teşvik eden öğretmenlerin de ödüllendirildiğini söyleyen Tok, “Okullarda 5 öğrenciyi teşvik edip yarışmaya hazırlayan bir öğretmen de, öğrencilerinden bir tanesinin dereceye girmesi halinde birinci olan öğretmenimize 5 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncüye 3 bin lira para ödülü takdim edilecek” ifadelerini kullandı. Tok, yarışmanın amacının öğretmen ve öğrencinin okumaya, okuduklarını anlama ve sorgulamaya teşvik etmek olduğunu söyleyerek açıklamasını tamamladı.

 

HABER: Esra Aydın