‘Bir çocuğun gelişmesinde ailemi daha önemlidir, okul mu daha önemlidir’ konulu münazara ile iki gruba ayrılan lise öğrencileri, hazırladıkları tezlerle okul ve ailenin önemini savundu. İki tur halinde düzenlenen yarışmada, bir grup öğrenci okulun daha önemli olduğunu savunurken, diğer grup öğrenci de ailenin öneminden bahsetti. İkinci turda ise öğrenciler, karşılıklı olarak tezlerinin haksız buldukları yanlarını öne sunarak karşı tarafın tezini çürütmeye çalıştı. Yarışmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Karasu’nun lise müdürleri ve çok sayıda öğrenci ilgiyle takip etti.

 

Çocukların gelişmesinde okulun daha önemli oluğunu savunan grupta Zehra Özbilek (İmam Hatip Anadolu Lisesi), Muhammed Ensar Turan (ŞÜİAA Lisesi), Berk İnce (Karasu Anadolu Lisesi) Betül Sena Memiş (Atatürk Anadolu Lisesi) ve Şengül Sarıkaya (Karadeniz MTA Lisesi) yer aldı. Ailenin önemli olduğunu savunan grupta ise Zehra Elik (İmam Hatip Anadolu Lisesi), Yunus Kısa (ŞÜİAA Lisesi), Sudenur Özden (Karasu Anadolu Lisesi), Alperen Topal (Atatürk Anadolu Lisesi) ve Merve Sönmez (Karadeniz MTA Lisesi) yer aldı. Yarışmanın oturum başkanlığını ise Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emrah Aydoğdu gerçekleştirdi.

 

 

Grupların tezlerinin savunması sırasında çeşitli kıstaslara ve ölçütlere göre jüri oy verdi. Jüride ise okulların edebiyat öğretmenleri görev aldı. Hasan Ali Abanoz (Karadeniz MTA Lisesi), Elif Yiğit (İmam Hatip Anadolu Lisesi), Adem Kotoman (ŞÜİAA Lisesi), Fatma Merve Kaya (Karasu Anadolu Lisesi) ve Aslı Bayar (Atatürk Anadolu Lisesi) jüriyi oluşturan edebiyat öğretmenleri oldu. Öğrencilerin tezlerini anlatımları ve karşı tezleri çürütmeleri yöntemlerini derecelendiren jüri, yarışma sonunda sonucu açıkladı. Değerlendirme neticesinde ‘AİLE’ grubu 350 puan alırken, ‘OKUL’ grubu 336 puan aldı ve yarışmayı ‘AİLE’ grubu öğrencileri kazandı.

 

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Enver Coştur, “Bu yarışmada amaç, düşüncelerini ifade edebilme, analiz ve sentez yapabilme, bir düşünceyi savunabilme ve özgüvenlerini ortaya koyabilme adına mücadele etmeleriydi. Bu anlamda bir yarışma, Karasu’da ilk kez yapılmış oldu. Öğrencilerimiz yaklaşık 1,5 aydır araştırdı ve tezlerini ortaya çıkardı. Sahneye çıktılar ve başarıyla anlattılar. Bu yarışmada galip okul yoktur, kazanan görüş vardır. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.