19 Eylül Çarşamba günü Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen anma programında Karasu Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk anıtına çelenkler bırakıldı. Programda Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Temsilcisi Enver Yıldız, siyasi parti temsilcileri, resmi daire amirleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Uzman Çavuş Serdar Bıyıklı yaptı. “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millet” diyen Bıyıklı konuşmasının devamında, “Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zaferlere atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıktı” ifadelerini kullandı.

 

Jandarma Uzman Çavuş Bıyıklı, “Milli bağımsızlığımızı vatanın milletiyle bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin ve can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet, şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevi. Namerdin eline bu vatanı değdirmeyeceğiz” dedi. Bıyıklı sözlerini şöyle tamamladı: “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan toprağı için şehitlerimizin ebediyete intikal etmiş alan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımı sunuyorum” Bıyıklı’nın ardından kürsüye Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Temsilcisi Enver Yıldız geldi.

 

 

Günün anlam ve önemine tarihsel süreciyle değinen Enver Yıldız, “Sakarya Meydan Muharebesi, Türk’ün ateşle imtihanı ve Anadolu halkının ölüm kalım mücadelesi oldu. Bu mücadele kaybedilmiş olsaydı sömürgecilere Anadolu’yu paylaşıp planlı olan Sevr gerçekleştirilecek ve böylece Anadolu’da Türk varlığı sona erecekti. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları böyle karanlık bir tablo yaşatmadı ve Türk Milletini vatansız bırakmadı. Türk ordusu imkansızı başardı. 19 Eylül Gaziler Günü, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şerefli günü. Kahraman gaziler, gününüz kutlu olsun” şeklinde konuştu. Yıldız, sözlerinde gazilere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan temsilcileri olduğunu da belirtti. Program konuşmaların tamamlanmasıyla sona erdi.

HABER: Esra Aydın