Büyük Birlik Partisi tarafından Adatepe Mahallesi’nde düzenlenen miting programı, coşku dolu konuşmalara sahne oldu. İlk olarak söz alan Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, “Partileri bir kenara bırakalım. Partiler, bir araçtır, birilerinin gösterdiği gibi bir din değildir, mezhep de değildir. Değişilmez bir şey de değil. 1 Nisan günü, Mehmet İsprioğlu, Büyük Birlik rozetini çıkartacak ve belediyenin rozetini takacak. ‘Sen şucusun, sen bucusun’ diye ayırt etmeden herkesin başkanı olacak” dedi.  “Ama birileri, kendi partisinden olmayanın değil işini görmek, randevusunu bile kabul etmeyecek bunu unutma Karasu halkı” şeklinde konuşan Eminoğlu, “31 Mart’ta Karasu’nun belediye başkanını seçeceğiz. Ankara’ya vekil de göndermeyeceksiniz, attığınız oylar ne Sayın Erdoğan’a ne de başka lidere gitmeyecek. Size beka türküleri söyleyenlere de kulak asmayın, ben size buradan diyorum ki, Karasu’da beka sorunu yoktur. Karasu’da İshak Sarı’yı seçtiremeyecek olmalarının korkusu vardır” ifadelerini kullandı.

 

 

Karasu halkına tehdit sökmez

 

Büyük coşku eşliğinde sahneye çıkan Büyük Birlik Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu, sözlerine “Karasu’ya birilerini getirdikçe getiriyorlar, hani seçimi almışlar, garantilemişlerdi. Ateş sarmış ki, getirecek adam arıyorlar. Vekilleri, il başkanlarını sıraya soktular. Ama şunu bilsinler ki, kimi getirirse getirsinler, son sözü büyük Karasu halkı söyleyecek. O kişiler de geldiği gibi gidecekler. Her gittiğimiz mahallede de görüyoruz ki, 31 Mart günü Karasu halkı bize yetki verecek ve biz de büyük Karasu halkının bir dönem daha hizmetkarı olacağız” diyerek başladı. “Gelip sizden oy isteyecekler, hani o fındık zamanı ortaya çıkmayanlar, kötü günde kafasını kuma gömenler. Yetmeyecek tehdit edip, şantaj yapacaklar, ‘bizi seçmezseniz hizmet alamazsınız’ diyerek sizin aklınızla alay edecekler. Onlara geldikleri yolu göstereceksiniz ve gidecekleri yolu öğreteceksiniz, sonra biz göreve geleceğiz ve nasıl hizmet edilir önce onlara, sonra tüm Karasu’ya göstereceğiz” diyen BBP adayı Mehmet İspiroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

Benden çok ekibime güvenin

 

25 hizmet adamıyla yola çıktık, her biri birbirinden maharetli yol arkadaşlarımla nasıl hizmet yapılır Sakarya’ya kanıtlayacağız. Bu ekip, belediye başkanını çalıştıracak bir ekip, benden çok, onlara güvenin” Sözlerinin devamında Adatepe Mahallesi’ne yapılmakta olan çalışmalardan söz eden ve 3.300 metre karelik spor tesisi ile sentetik sahanın da yapımına başlandığını belirten İspiroğlu, “Bey davası için Sayın Cumhurbaşkanı’mıza bizzat takdim ettik. Henüz bir cevap alamadık. 80 bin dönüme yakın bu arazinin 60 yıldır çözüme kavuşamamasının takipçisiyim ve elimden gelenin de fazlasını yapacağım” dedi. Program sonrası İspiroğlu ve meclis üyesi adayları, Adatepe gençleriyle birlikte, adeta 31 Mart’ın provasını yapar gibi dakikalarca horon oynadı.