Kurudere Muhtarı Hasan Emanet’in son haftalarda getirdiği “tarla yollarını Ziraat Odası yapsın” şeklindeki önerinin bir dayatmaya dönüştüğünü ve söylemlerin eleştirinin ötesinde bir hal aldığını dile getiren Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık, “Sayın Emanet’in üslubu rencide edici boyuta ulaşmıştır. Ziraat Odası her şeyden önce Türkiye’nin en fazla üyesi bulunan sivil toplum kuruluşu konumundadır. Bakkal dükkanı idare eder gibi yönetilen bir kurum değildir. Eleştiride bulunurken mazisi ve etkisi derin olan bu saygın kuruma dil uzatılmamalıdır” dedi.

 

Kuruma zarar veriyor

 

Ziraat Odası’nın kimsenin tekelinde olmadığını söyleyen Başkan Arık, “Biz burada kurum idare ediyoruz. Babamızın malını dağıtmıyoruz. Buranın işleyişi, tüzüğü bellidir. Ziraat Odası bizimle var olmadığı gibi bizden sonra yok olmayacaktır. Burada bulunan başkan ve yöneticiler sorumlu ve ifade veren yapıdadır. Bundan önceki yönetimler keyfi davranışlarının bedelini ödemek zorunda kalmıştır. Sosyal medya ve basın üzerinden yapılan yıpratma faaliyetleri sadece kişilere değil kurum saygınlığına da zarar vermektedir” diye konuştu.

 

Yolu bellidir

 

Ziraat Odası’nın işleyişi kanun ve tüzükle belirlenmiştir” diyen Başkan Selami Arık, “Ziraat Odası her konum ve koşulda çiftçilerimizin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Çiftçilerin ihtiyaçları imkanlar doğrultusunda giderilmektedir. Kimse tribünlere oynayarak bir kazanım elde etmeye çalışmamalıdır. Ziraat Odası’nın hizmet amacı da kapsamı da bellidir. Kuruma saldırmak kimseye bir şey kazandırmaz” ifadelerini kullandı.

 

Rol çatışması

 

Emanet’in daha önce Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi olmaktan kaynaklı bir savunma içine girdiğini de sözlerine ekleyen Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık, “Ziraat Odası’nın imkanları doğrultusunda yapacakları bellidir. Eğer Karasu Belediyesi bu konuda bir yardım talebinde bulunursa bunun değerlendirmesi yapılır ve cevabı verilir. Eğer bir imkan varsa elbette çiftçi lehine kullanılır. Ancak bunun yolu sosyal medyadan kuruma eleştiride bulunmak değildir. Kurumlar kurumlarla resmi evraklar aracılığı ile iletişim kurar. Bunu bilmeyen yapıdaki insanların kurumları hedef alan açıklamaları trajikomiktir” şeklinde konuştu.

 

NELER SÖYLEDİLER?

 

[3] Emanet: Çiftçinin gönüllü kabadayısıyız! [Haberi okumak için tıklayın]

 

[2] Arık'tan sert cevap [Haberi okumak için tıklayın]

 

[1] Emanet: Destek istedik, tepki gördük [Haberi okumak için tıklayın]