Karasu Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı bir tanesi Yazı İşleri Müdürlüğü, iki tanesi de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı olmak üzere üç gündem maddesiyle gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Uğur’un başkanlık ettiğimi toplantıda AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yakup Ayar’ın sunduğu önerge, tartışmaların ardından kabul edildi. Önergenin kabul edilmesiyle birlikte ilçe merkezindeki Kentpark’ın ismi değiştirildi. Meclis gündeminin ilk maddesinde Zabıta hizmetlerinde çalışan personele ödenecek fazla mesai ücretleriyle ilgili konu görüşüldü. Oylamaya sunulan madde, oy çoğunluğu ile kabul edildikten sonra ikinci gündem maddesine geçildi.

 

Kara’dan sert ifadeler

 

Gündemin ikinci maddesinde ise Aşağı Aziziye Mahallesi’nde yer alan konut alanında yapılmak istenen 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun arazisinin Sağlık Tesis Alanı olarak değiştirilmesi oylamaya sunuldu. Gündemin üçüncü ve son maddesinde de SEDAŞ faaliyetleri kapsamında belirli bölgelerdeki trafo plan tadilatının yapılması oylamaya sunuldu. Her iki madde de, gerçekleştirilen oylama sonucunda oy çoğunluğuyla İmar Komisyonu’na devredildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından MHP’li meclis üyesi Muharrem Kara gündem dışı söz aldı. Şubat ayı meclis toplantısına mazeretsiz olarak katılmayan AK Partili 10 meclis üyesinin katılım göstermemesini Karasu’ya bir ihanet olarak tanımlayan Kara, “Devlette devamlılık esastır. Ben yarın yokum deyip de meclise gelmemek ihanettir. Bu arkadaşları şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.

 

İki önerge de kabul edildi

 

Kara’nın gündem dışı konuşmasının tamamlamasının ardından meclise sunulan iki önerge maddesi görüşüldü. MHP’li meclis üyeleri Fatih Şentürk ve Ferhat Ekşi tarafından verilen ilk önergede, Aziziye Mahallesi’ndeki 450 m²’lik alana Yalıspor Kulübü adına spor kompleksi yapılması talep edildi. AK Partili meclis üyesi Yakup Ayar tarafından sunulan ikinci önergede ise, belediye binası karşısında yer alan Kentpark’ın adının Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı olarak değiştirilmesi teklif edildi. Her iki madde de oy çoğunluğu ile meclis gündemine alındı. İlk önergenin oylanmasından önce söz alan Fatih Şentürk, Yalıspor’un talebini meclise aktardı ve belirlenen yeşil alanın Yalıspor’a kiralanmasını talep etti. Oylama sonucu bir oy dışında bu önerge kabul edildi ve Çağdaş yakınındaki arazi Yalıspor’a tahsis edildi. Kabul edilmesinin ardından salonda yerini alan Yalıspor yönetimi, kararı alkışlayarak kutladı.

 

Tartışmalar eşliğinde kabul

 

Meclisin en dikkat çeken maddesi olan ikinci önerge maddesi oylanmadan önce kısa süreli de olsa tartışmalara neden oldu. Yakup Ayar, “Bir seçim sürecindeyiz. Bu seçim sürecinde AK Parti ve MHP, bir ittifak oluşturmuştur. Bu süreçte karşılıklı jestler olmuştur. Bir AK Partili olarak böyle bir jestin yapılmasını uygun gördüm” dedi. AK Partili meclis üyesi Yakup Gençbay ise, “Alparslan Türkeş’e saygımız var. Ülkemizin menfaatleri için bir ittifak yapıldı. Ancak Türkiye’de bir sürü liderlik yapıp vefat eden parti başkanlarımız var. Bunun önünü açarsak, onlara da birer park ismi vermemiz gerekir” diyerek karşı çıktı. AK Partili diğer meclis üyesi Sebahattin Ali Yavuzyiğit de “Zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Karara saygılıyım ama seçime giderken böyle bir şeyin gelmesini uygun görmüyorum” ifadelerini kullandı. MHP’li meclis üyesi Muharrem Kara’nın “Teklifi MHP vermedi, AK Partili bir meclis üyesi verdi. Polemiklere girmeden tartışmaya mahal verilmeden kararın mecliste oylanmasını talep ediyorum. Size başka yere başka isim vermeyin diyen var mı?” şeklindeki sert çıkışının ardından önerge oylamaya sunuldu. MHP grubu eşliğinde AK Partili bazı üyelerin haricinde kabul oyu verilmesiyle Kentpark’ın isminin Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı olarak değiştirilmesine karar verildi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: