14 Mayıs Perşembe günü Karasu’ya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Şube Müdürleri tarafından karşılandı. İlk olarak Turhan ve Şube Müdürleri ile bir görüşme yapan Töre, Karasu’daki eğitim durumu hakkında bilgi aldı ve Karasu’nun Sakarya genelindeki durumunu değerlendirdi. Görüşme sonunda Çetin Turhan, Töre’ye ahşap bir saat hediye etti. Pervin Töre ise Turhan’a Türk Bayraklı bir tablo hediye verdi.

 

Ardından Karasu Kaymakamı Aziz Mercan’ı ziyaret eden Pervin Töre, Mercan ile bir süre sohbet etti. İlçeleri tek tek ziyaret ettiklerini ve sorunları yakından görmek istediklerini belirten Töre, Kaymakam Mercan’a, Karasu’da eğitim alanında vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. Milli Eğitim kurumlarının hizmet alanında tartışmasız ilk sıralarda olduğunu ve Milli Eğitim’in bu ülkenin temel taşı olduğunu ifade eden Mercan, “Karasu Kaymakamlığı olarak eğitim alanında destek vermeye her zaman hazırız” dedi. Ziyaretlerin ardından Töre, Kaymakam Mercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan ve Şube Müdürleri ile birlikte Karasu Namık Kemal Ortaokulu Z Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı.

 

 

Burada Okul Müdürü Orhan Bülbül tarafından karşılanan davetliler, Z Kütüphane’nin açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesti. Z Kütüphane’yi gezen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Bülbül’den kütüphane hakkında geniş kapsamlı bilgi aldı. Açılış töreni sonrası öğrencilerle uzun süre sohbet Eden Töre, öğrencilerin fotoğraf çektirme isteğini de kırmadı. Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan bilim ve teknoloji sergisini de gezen Pervin Töre, çalışmaları tek tek inceledi ve ardından okul eğitimcileri ile bir araya gelerek genel bir değerlendirme yaptı.

 

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve beraberindekiler, Kızılcık İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Davut Çakmak, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu tarafından karşılanan Töre ve beraberindekiler, okul eğitimcileri ile bir araya geldi ve bir sınıfı da ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kızılcık ziyaretinin ardından Kurudere Mahallesi’nde hizmete giren Şehit Polis Memuru Cemalettin Dere Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılış törenine katılım sağlandı.

 

Şehit Polis Memuru Cemalettin Dere Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılış törenin sunumunu Kurudere Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Seher Aydan yaptı. Aydan, Gençlik ve Kültür Merkezi hakkında bilgi verdi ve merkezin yapımında destek veren Mehmet Egelioğlu, Erkan Egelioğlu, Ali Kemaloğlu ve Galip Alemdar’a birer teşekkür plaketi takdim edildi. Destekçilere plaketlerini Kaymakam Aziz Mercan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan verdi. Kurdele kesiminin ardından davetliler eşliğinde merkez ziyaret edildi ve yetkililerden bilgi alındı.

 

Açılış töreni sonrası Kurudere İlk ve Ortaokulu ziyaret edildi. Okul Müdürü Ender Evirgen tarafından karşılanan Töre ve beraberindekiler, ilk olarak okul kantinini inceledi ve yemekhaneyi gezdi. Kaymakam Aziz Mercan, yemek yiyen öğrencilerle sohbet ederek görevlilerden bilgi aldı. Mahallelerdeki ziyaretlerin ardından Karasu’daki okul müdürleri ile bir de toplantı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Yenimahalle’de yenilen yemek sonrası Karasu’dan ayrıldı.