Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartına ilişkin yeni düzenlemenin 27 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirten Karasu İlçe Nüfus Müdürü Hayriye Türe, “2 Ocak 2017 tarihi itibariyle ülke genelinde olduğu gibi Karasu’da da yeni kimlik kartı için vatandaşlarımızın başvurularını kabul etmeye başladık” dedi.

 

Son zamanlarda sosyal medya başta olmak üzere bazı basın yayın organlarında ‘yeni kimlik kartları dağıtımının 2017 yılı sonunda son bulacağı’ yönünde asılsız haberlerin dolaştığını belirten Hayriye Türe, “Son zamanlarda sosyal medyada bir bilgi kirliliği görülüyor. Yeni kimlik kartlarının fiyatlarında fahiş bir artış olacağı ve kimlik kartlarının 2017 yılı sonunda dağıtılmayacağı söyleniyor. Bu haberler kesinlikle asılsızdır. İtibar etmeyiniz” şeklinde konuştu.

 

Bu tür yalan haberlerin, İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde gereksiz bir yığılmaya neden olduğunu belirten Türe, “Daire personelimiz bu yığılma sonucunda vatandaşa sağlıklı bir şekilde hizmet veremez duruma gelebiliyor. Yeni kimlik kartlarının bedeli, 2018 yılı itibariyle ‘Değerli Kağıtlar’ değerleme oranıyla güncellenecektir. Fiyatlar, yüksek olmayacaktır. Mevcut eski nüfuz cüzdanları halen geçerlidir. Vatandaşlarımızın bu tür asılsız haberlere karşı duyarlı olmalarını ve itibar etmemelerini istiyoruz” dedi.