Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 19.olağan kongresi, 17 Şubat Cumartesi günü Konfor Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Kerim Uyar ile Bora Demirci’nin yarıştığı seçim sonrası Uyar, 141 oyla 5.dönem başkanlığına getirildi. Demirci ise 65 oy aldı. Seçim sonrası Demirci’nin Uyar’ı tebrik etmesi ve samimi verilen pozlar takdir topladı. Olağan kongre, divan kurulunun belirlenmesiyle başladı. Divan başkanlığına Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan seçildi. Divan başkan yardımcılığına Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlyas Balcı, divan üyeliklerine ise Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, Ferizli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fazlı Demirci ile Kaynarca Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Tuncay Gürtaş seçildi. 16 maddelik gündemin dahilinde raporların okunması ve oylanması ile devam edildi.

 

Ardından adaylar kürsüye geldi ve konuşmalarını gerçekleştirdi. İlk olarak kürsüye gelen Bora Demirci, İstanbul’u genç yaşta fetheden Fatih Sultan Mehmet örneğini verdi ve “Biz neden başarmayalım ki” ifadelerini kullandı. Demirci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şoförlerimizin daha iyi şartlarda, daha bilinçli ve emeklerinin karşılığını aldıkları bir ortam arzuladığımız için aday olduk. Tırcı, otobüsçü, minibüsçü ve taksici esnaf ağabeylerimizi kendi alanlarına göre tek bir kooperatif ve çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Bizler şoför esnafı olarak bu birliği dışarıdan birinin değil bizlerin sağlayacağına inanıyoruz ve bunu siz değerli şoför esnafımızın desteğiyle başarabileceğimize inanıyoruz. Şimdiye kadar, Karasulu meslektaşlarımızın sorunlarını çözecek birleştirici bir ortam oluşturulamamıştır. Bu eksikliği gördüğümüz için adayız. Keşke iyi şeyler yapılsaydı de hep birlikte görseydik. Kendimize ait bir cemiyet binamızın ve lokalimizin olmasını istiyoruz”

 

Demirci’den sonra kürsüye gelen Kerim Uyar ise sözlerine “2017 yılı, tüm şoför esnafımız için bazı sorunların yaşanması nedeniyle zor bir yıl oldu. 2018 yılından ise umutlu olmak istiyoruz. İlçemizdeki yatırımlar bizleri memnun ediyor. Bizler, bu yatırımların tam ortasında olmak istiyoruz. Sıkıntılarınızın bilincindeyiz  ve göreve yeniden getirildiğimiz takdirde bu sıkıntıların ortadan kalkması için çalışacağımızın teminatını da veriyoruz” diyerek başladı. Demirci’nin sözlerine de yanıt veren Uyar, “Bora kardeşimiz, şoförlükten yetişen bir kardeşimizdir. Burada dediklerine istinaden şunları söylemek istiyorum: Kendisine ait bir ‘S’ plakası bile yok. Hususi plakayla, ‘korsan taşımacılık’ siye tabir edilen yasal bir boşluktan faydalanarak çalışan bir arkadaşımızdır. Kendisi noksanlardan bahsediyor. Biz 471 kişiye kurs verdik. Kopukluktan bahsediyor. Fakat kendisinin 10 sefer çağrılmasına rağmen yılda bir defa gelip işlerinin faturasını getirmediğini öğreniyoruz. Takdiri size bırakıyorum. Bu konuları da göz önüne alarak önümüzdeki dört yılı şekillendirmek adına desteğinizi bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Gerçekleştirilen seçim sonrası 208 oyun kullanıldığı belirtildi. Geçerli oylardan 141’ini alan Kerim Uyar, yeniden başkan seçildi. Rakibi Bora Demirci ise 65 oy aldı. 2 oyun ise geçersiz sayıldığı ifade edildi. Sonuçların açıklanmasının ardından 5.dönem başkanlık görevine başlayan Kerim Uyar, “Bu bir yarıştı. Bizim ayrımız gayrımız yok. Oda, hepimizin odasıdır. Her türlü görüş ve önerilere açığız. Bora Demirci kardeşimize ve ekibine teşekkür ediyorum. Centilmence bir yarıştı” ifadelerini kullandı. Uyar’ın yönetim listesinde şu isimler yer aldı:

 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER: Başaran Yavuzyiğit, Yakup Aydınlı, Sabahattin Saka, Sıtkı Bak, İsa Bayrak ve Salih Erdoğan. YEDEK ÜYELER: Erol Gözüaçık, Cevat Şahin, Hasan Sütçü, Nazmi Özen, İsmail Göksal, Ekrem Levent ve Hamza Sezgin. DENETİM KURULU ASİL ÜYELER: Cumhur Akbak, Selami Kır ve İsa Berberoğlu. YEDEK ÜYELER: Ahmet Tarık İskender, Ahmet Serdar Atasoy ve Aykut Tiryaki.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: