Karasu’da yaşayan 38 yaşındaki Ahmet Kargı ile 15 yıl önce dünya evine giren 36 yaşındaki Şura Kargı, üç yıl önce eşine ait demir doğrama atölyesine bir saat yardım etmek için gitti. Demir boyama konusunda eşine yardım eden ve daha sonra dükkana yardıma gelmeye devam eden Şura Kargı, üç yıl içerisinde kaynak, taşlama, kesme ve montaj konularında da kendini geliştirdi. 11 yaşındaki Efekan ve 6 yaşındaki Ravza isimli çocuklarını aile büyüklerine bıraktıktan sonra dükkana çalışmaya gelen Şura Kargı, gerek olduğunda tamirat için inşaatlara da gitmeye başladı.

 

Elemana ihtiyacım kalmadı

 

Üç yıl önce eşini boya yapması için dükkana çağıran 38 yaşındaki Ahmet Kargı, eşinin elinin yatkınlığını fark edince eşiyle birlikte çalışmaya karar verdiğini, kadınların başarmak istedikleri şeyleri başarabileceğini belirtti. Kargı, “Çok acil bir sıkışıklığım vardı, eleman bulamayınca eşime ‘Bir saat yardım eder misin?’ dedim, geldi yardıma ve üç senedir yanımda. Kaynak, kesme, montaj hepsini yapıyor çok şükür, elemana da ihtiyacım kalmadı. Burada gelip geçen kadınlar şaşırıyorlar, bazen konuşuyoruz ve eşim tavsiye ediyor kadınlara. Olmaz diye bir şey yok yani, ben başarabilirim dediğin sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum” dedi.

 

Kadın zaten başarır

 

Demir ustasının eşi Şura Kargı ise, “Ev hanımıydım, üç sene önce boya yapmaya gelip dükkanda kaldım. Eşime yardımcı olmaya çalışıyorum, onunla birlikte çalışıyorum. Çocuklarımı bırakıp, dışarıda bir yerde çalışmaktansa kendi işimizde çalışıyorum. Başta ilginç tepkiler alıyordum. Artık herkes alıştı. Tamire gelenler beni görünce; ‘Siz mi yapacaksınız?’ diyorlar, yaptıktan sonra ise takdir ediyorlar. Bu, çok güzel bir şey. Kadın dediğin hiçbir şeyden korkmayacak, kadın zaten başarır. Benim birine önermeme gerek yok, isteyen kadın zaten başarır, evde de başarır işte de başarır. Yapmak isteyen kadın zaten yapar” ifadelerini kullandı.

HABER: Cihan Emre / Karasu Cihan Haber

 

KARASULU KADIN DEMİR USTASI (Fotoğraflar aşağıda):