Karasu İnönü İlkokulu öğrencileri, gerçekleştirdikleri uygulama ile 2019 yaya öncelikli trafik yılına dikkat çekti. Okul önündeki yaya geçidinde gerçekleştirilen uygulamada polis ekipmanları giyen öğrenciler, ellerindeki yönlendirici levhalar ile araçlara ve yayalara yönelik olarak kuralın uygulanmasını sağladı. Pankart ve düdüklerle farkındalık oluşturmayı amaçlayan öğrenciler, sürücülere kendilerinin hazırladığı bilgilendirme broşürleri de dağıttı.


Öğrencilerden mesaj


Uygulamaya katılan 3. sınıf öğrencisi Ceylin Ekrem, “Yaya geçidiyle ilgili bir uygulama yaptık. Sürücülere ‘Dur, geç’ şeklinde yönlendirmelerde bulunduk. Sürücüler de trafik kurallarına uydu” dedi. 3. sınıf öğrencisi Necati Eren Türk ise “Yaptığımız uygulama çok güzeldi. Sürücülere farkındalık oluşturmak adına bir çalışma yaptık. Arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalıştık. Sürücülere durdurup broşür dağıttık” ifadelerini kullandı. Türk ayrıca, “Sürücülere buradan mesajımız, yaya geçidine yaklaştığında yay varsa durmaları ve yaya geçidi üzerinde araç park etmemeleri” diyerek sürücülere önemli bir de mesaj verdi.


Amacımız farkındalık oluşturmak


Uygulamayla ilgili bilgi veren İnönü İlkokulu Müdürü Salim Uğurlu “Biliyorsunuz ki, İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı, yaya öncelikli trafik yılı olarak ilan edildi. Bakanlık tarafından çıkartılan yasa doğrultusunda emniyet genel müdürlüğü de yaya geçiş üstünlüğüne yönelik bir uygulama başlattı. Biz de bu uygulamaya eğitim camiası katkı sağlamak, farkındalık oluşturmak için bugün bu etkinliği yaptık. Amacımıza ulaştıysak çok mutluyuz. Farkındalık oluşturmak önemliydi. Yayalarımıza geçiş üstünlüğü her zaman verilmesi gerekiyor. Biz de okul olarak üzerimize düşeni yapmak istedik. Öğretmen ve öğrencilerimize hassasiyeti için teşekkür ediyoruz” dedi.