Günde 50 kişi

 

Karasu Belediyesi tarafından 2016 yılında Karasu Hükümet Konağı karşısında kurulan Giysi Bankası’na yazlıkçıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı, “Karasu Belediyesi tarafından yardıma muhtaç insanlar için kurulan Giysi Bankası’na Karasu halkı ve yazlıkçılar yoğun ilgi gösteriyor. Kadın, erkek ve çocukların giysi ve kullanım eşyası olarak her türlü ihtiyacına cevap veren giysi bankasında bebek arabasından biberona, tulumdan iç çamaşırına, elbiseden gelinlik ve damatlığa, hatta tam tekmil sünnet giysisine kadar değişik seçenekler mevcut. Günde ortalama 50 kişinin yararlandığı Giysi Bankası’na başvuranlar, kimlik numaralarını bırakarak kendileri ve aileleri için çeşitli ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabiliyor. Bankaya bağış yapmak isteyenler de Giysi Bankası’nın (0 264) 718 12 44 no’lu telefon numarasını arayarak, gelen servise bağışlayacakları ürünleri teslim edebilir” ifadelerini kullandı.

 

Duyarlılık bekliyoruz

 

Giysi Bankası’ndaki giysi ve eşyaların büyük bölümünün bağışlarla karşılandığını, bağışın yetişmediği yerde de Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun kendilerine yardımcı olduğunu dile getiren Tatlı, “Belediye olarak her zaman halkımızın yanındayız. Karasu halkı ve yazlıkçılar evlerinde atıl duran ya da değiştirmek istedikleri eşyalarını, kullanmadıkları giysilerini vererek, geliri olmayan ya da dar gelirli vatandaşlarımız ise ihtiyaçlarını en uygun koşullarda karşılayacak yerler arıyor. Belediye olarak, bu uygulama ile her iki tarafı buluşturan bir hizmet veriyoruz. Gönül isterdi ki böyle hizmetlere gerek kalmayacak bir dünyada yaşayalım. Ancak artarak devam eden ekonomik daralma her geçen gün bu hizmetleri daha fazla gerekli kılıyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Bağışlayacakları her bir eşya daha fazla hemşerimizin yüzünün gülmesine yardımcı olacak” diye belirtti.

 

 

Çocuklar geleceğimiz

 

En ufak bağışın bile bir yetimin yüzünün gülmesine yettiğini ifade eden Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı, “Bağışlanan her bir eşya bizim için önemlidir fakat Giysi Banka’sında çocuk kıyafetlerine ve eşyalarına daha çok ihtiyaç var. Halkımızdan bu konuda daha çok yardım istiyoruz. Onlar herkesin çocukları belki de bizde aynı durumda olabilirdik birazda bunları düşünmek gerekiyor. Biz belediye olarak elimizden gelen imkanları sunuyoruz fakat bizimde kısıtlı imkanlarımız var. Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Karasu halkına ve değerli yazlıkçılarımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı çok teşekkür ederim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Bu yılki yardımlar

 

Giysi Bankası olarak, kurulduğu günden beri Karasu’daki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak adına önemli adımlar atıldığını ifade eden Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı, “Bu yıl Ramazan ayında 800 kişiye kumanya yardımında bulunuldu. Ayrıca 100 Romen vatandaşımıza da kumanya desteği verdik. 14 bin 500 kişiye kıyafet yardımı yaparken yaklaşık 15 aileye de çeşitli ev eşyaları desteği sağladık” dedi. Tatlı, “Giysi Bankası’na destek olan ve bizler aracılığıyla bu ailelerimize elini uzatan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Gülcan Elmalı