Saadet Partisi Sakarya Milletvekili adayları Eyüp Yıldırım, Kerem Ali Aksoy ve Ayşe Güçlü, parti teşkilatı tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Karasu'ya gitti. Gündüz gerçekleşen ziyaretlerin ardından Karasu Saklıbahçe’de düzenlenen iftar programında partililerle bir araya gelen milletvekili adayları, gündeme dair birer konuşma gerçekleştirdi. Karasu'da vatandaşlarla ve esnaf ile de bir araya gelen milletvekili adaylarına en fazla fındık ile ilgili sorular soruldu ve kendilerine şikayetlerde bulunuldu. Saadet Partisi İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun ve ilçe yönetimi de milletvekili adaylarıyla birlikte ilçe merkezinde gerçekleştirilen ziyaretlere eşlik etti.

 

Saklıbahçe’de düzenlenen iftar programında partililerle bir araya geldiklerini belirten Başkan Coşkun, “Milletvekili adaylarımızın tanıtım programı böyle mübarek bir aya denk geldi. Hem iftarda bir araya gelerek güzel bir paylaşım yapmak istedik hem de adaylarımızı tanıtmak istedik” dedi. Karasu ve Kocaeli başta olmak üzere Sakarya'nın kuzey ve doğudaki ilçelerinin önemli tarımsal ürünlerinden biri olan fındığın üretimini yapan çiftçinin son 15 yılda büyük sıkıntılar içerisinde sokulduğunu ifade eden Yıldırım, “Fındıkçılarımız fırsatçı tüccarların eline bırakılmış durumda. Birçok fındıkçı arkadaşımız, bir sonraki senenin hasadını bile bugünkü borçlarına karşılık vermek zorunda kalıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Geçmişte fındığın Sakarya ekonomisine çok ciddi katkıları olduğunu anımsatan Yıldırım, “REFAH-YOL iktidarı döneminde 180 gram fındık ile 1 litre mazot alınabiliyordu. Diğer bir ifade ile çiftçimiz 1 kilo fındık satarak 5,5 litre mazot alabiliyordu. Bugün aynı miktarda mazot alabilmesi için fındığın kilosunu 30 liradan satması gerekiyor. Mevcut iktidarın 'ben çiftçimizi ezdirmiyorum, çiftçimizi destekliyorum' diyebilmesi için fındığın 30 lira yapması gerekiyordu. Bu hesap bu kadar basit… Gelir sizin aklınızı kelime ve rakam oyunlarıyla karıştırmasınlar” ifadelerini kullandı.

 

Daha önceki iktidarları döneminde olduğu gibi, iktidara geldiklerinde yeniden üreten ekonomiyi destekleyeceklerini belirten Yıldırım, “Önceden çiftçilerimiz fındığını satarak traktör alırdı. Borçlarını kapatır, kalan parayla da 1 sene geçinirdi. Şimdi sattığı fındık borçlarını kapatmaya yetmiyor. Traktörünü de kredi ile alarak geleceklerini bile borçlandırıyorlar. Bankaların kredi batağına onlar da sürüklenmiş oluyorlar. Fındık bölgelerinin en büyük gayrimenkul zenginlerinin bankalar olduğunu söylersek herhalde kimse bize şaşırmaz” dedi.