Üç sene önce yaşanan 15 Temmuz hadisesinin olduğu gece Karasu’da tam anlamıyla birlik ve beraberliğin o unutulmaz fotoğrafı çekildi. O günün kaymakamı, belediye başkanı, garnizon komutanı, emniyet müdürü ve iktidar partisi başkanı o fotoğrafta yerini aldı. Sakarya’da ilçeler bazında belki de tarihe geçen tek fotoğraftı. Geldik üç sene sonrasına...

 

Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda 15 Temmuz programı gerçekleştirildi. Gel gör ki, perdeye yansıtılan slaytta gözler bu fotoğrafı aradı. Görmediğimize şaşırdık mı hayır! Darbe gecesinin Karasu zaferini anlatan “TEK” fotoğrafı ekrana vermekten çekinenler için o fotoğrafta sevilmeyen iki kişinin olduğunu ben biliyorum. Sorana da söylerim.

 

Lakin, sadece Sayın Toçoğlu ve Sayın Sarı’nın tek fotolarının yer alması da dikkat çekti. Karasu’da o gecenin simgesi olan bu fotoğrafı ben sizler için bir kez daha paylaşayım dedim. İleride bakar bakar o geceyle ilgili pek çok hatıranızı canlandırırsınız diyerekten.

 

Allah’a şükür ilçemizde kimsenin canı yanmadı o gece. Ama bu fotoğraf, Karasu’da 15 Temmuz zaferinin simgesidir. Ekranlardan silseniz de hafızanızdan silemeyeceğiniz malum. Pazartesi gecesi şahit olunan siyasi nefreti hiç yakıştıramadım diyeyim.