Karasu Belediyesi vergi borcu için 78 taşınmazını, SGK prim borçları için ise 64 taşınmazını takas yoluyla devlete devri için belediye meclisinden yetki istedi. Toplam 142 taşınmaz belediyenin 52 milyon liralık borcu için devlete hibe edilecek. Bu skandal karar CHP ve BBP'nin ret oyu vermesine rağmen AKP'nin kendi oyuyla kabul edildi. MHP'de ne şiş yansın ne kebap misali ret vermeye korktuğu için çekimser oy kullandı.

Hatırlarsınız Mehmet İspiroğlu döneminde 46 milyon olarak çekilen kredi faiziyle yaklaşık 64 milyon lira olarak ödenecekti. İshak Sarı döneminde yapılandırılan bu kredi 142 milyon lira olmuştu. AKP'li Karasu Belediyesi Mevcut paraya ek 78 milyon faizle 142 milyon lira ödemeyi gene skandal bir kararla kabul etmişti. Tesadüfe bakın ki şimdi de başka borçlarına karşılık 142 adet arsa, mezarlık, köy konağı, köy çeşmesi ve meydanı, okul alanı, muhtarlık, cami alanı, kuran kursu, kahvehane, fındık bahçesi, yol boşluğu, yol fazlası, kapanmış yol, bahçe, iki katlı dükkan ve ev arsasını satıyor.

Manavpınarı, Yuvalıdere, Yassıgeçit, Kızılcık, Yeşilköy, Ortaköy, Kuyumculu, Küçük Karasu, Hürriyet, Darıçayırı, Çatalövez, Kurudere, Su Batağı, Yenimahalle, Yukarı İncilli, Tepetarla, Limandere, Ardıçbeli ve Aşağı Aziziye konumlarında toplam 19 mahalleyi ilgilendiren satışlardan ne ilçe partilerinin haberi var ne muhtarların. Alel acele yangından mal kaçırır gibi elden çıkarmaya çalışıyorlar taşınmazları.

İmar Komisyonunda tartışmadan, muhtarlardan fikir almadan nedir bu acele efendiler? Ya karşınızdakileri adam yerine koymuyorsunuz ya bir şey saklıyorsunuz. Bu işlem bana etik ve şeffaf gelmedi.

İki devlet kurumuna verileceği söylenen arsaların Sakarya'dan bir emlakçı tarafından toplandığı iddiaları var. Umarım bu haberler doğru değildir.

Yahu belediye borcunu ödemek için satıyor ne güzel işte falan diyenler olacaktır. Onlar için örnek verelim. Oğlunuz sahip olduğunuz tek dükkanı işletse ve 20 yıl sonra dese ki baba ben yirmi yıl boyunca hiç bir vergimi ödemedim. Ay sonuna kadar hemen hemen bütün fındıklığımızı, köydeki evi ve arabayı satmamız lazım dese tepkiniz ne olurdu? Eminim olgunlukla karşılardınız!

Başımıza ne geliyorsa yönetici olarak seçtiklerimizin yetersizliği ve beceriksizliği yüzünden geliyor. Bunu peşinen kabul edersek kolay ilerleriz. Özelleştirmeler, müteahhitlere verilen hastane, köprü, havalimanı, baraj inşaatları, ödeme garantileri, varımızı yoğumuzu yabancılara yandaşlara satma işleri, yüksek faizli borçlanmalar hep benzer konular. Genelde de yerelde de yönetme yetilerini kaybettiler. Ver kurtula geldi tüm ülke...