Karasu'dan geçeceği söylenen bir demiryolu hattı vardı. 2010 yılında 750 günde bitirilmek üzere 320 milyon liraya yaptırılması amaçlanan 73 kilometrelik demiryoluna 825 milyon lira ödendi. 11 yıl geçti bırakın Karasu'dan tren geçmesini henüz ortada bir metre ray yok.

Mehmet İspiroğlu döneminde 46 milyon olarak çekilen kredi faiziyle yaklaşık 64 milyon lira olarak ödenecekti. İshak Sarı döneminde yapılandırılan bu kredi 142 milyon lira oldu. 20 yıllık vadeyle mevcut paraya 78 milyon faiz eklendi.

Ocak ayı meclisinde bir önceki dönemde arsa satışlarına şiddetle karşı çıkan Belediye Başkanı ve kendisine yakın meclis üyeleri 7 adet arsa satışına onay verdi.

Karasu Hürriyet Mahallesi’nde kurulması planlanan taş ocağının ruhsatı 7 yıllık mücadelenin sonunda iptal edildi.

Kentsel dönüşümde kullanılmak üzere Bakanlıktan 208 dönüm arazi Belediye'ye hibe edildi.

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, Karasu Belediyesi'nin imar planlarında yapılan değişikliklerle milyonlarca liralık rant elde edildiğini iddia etti.

Karasu Ülkü Ocakları Başkanı değişti. Hakan Güner görevi Karasu Belediyesi eski personeli Mehmet Hocaoğlu'na devretti.

Karasu'nun nüfusu 2019 yılında 64.124 iken 2020 yılında 66.852'ye yükseldi.

Karasu Limanından Romanya'nın Köstence kentine 16 dorse, 28 tır ve 12 yolcu taşıyan ilk Ro-Ro seferi gerçekleşti.

Karasu'da düzenlenen şafak operasyonuyla Daeş (Işid) mensubu 9 kişi gözaltına alındı.

Karasu Belediyesi tarafından Küçükboğaz'dan 32 Evlere kadar uzanan 2.600 metre uzunluğundaki duvar yüksekliği ve dar ulaşım yolu konularında eleştirilere maruz kalan Sahil Yolu Projesine başlandı.

Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan olduğu Gelecek Partisinin Karasu kurucu İlçe Başkanlığı görevini Salim Direk üstlendi.

Ramazan ayında Türk Kızılay’ı Karasu temsilciliği tarafından Karasulu muhtarlara yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere 900 adet erzak kolisi teslim edildi.

Sakarya Valiliği tarafından Karasu, Kocaali ve Kaynarca'yı kapsayan doğa turizmine yönelik bir proje tanıtıldı. Yürüyüş, bisiklet, kanyon geçisi, kum yürüyüşü, macera etkinlikleri, doğal terapi alanları, glamping, karavan ve kamp alanlarının bu projede yer alacağı söylendi.

Sahil Projesi kapsamında ilçenin en popüler işletmelerinden biri olan Şehr-i Keyff' in belediyeden kiralamış olduğu alana yaptığı binlerce liralık ön kısmı belediyenin kaldırım yapacağı gerekçesiyle yıkıldı.

BBP Karasu Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Çatalbaş bu açıklamasında Karasu Belediyesi tarafından adrese teslim ihaleler yapıldığını, ilçe sakinlerinden 2.840 kişiye abartılı cezaların kesildiğini, Belediye personeli yaklaşık 100 kişinin zorla işten atıldığı veya emekli olmaya zorlandığını açıkladı.

Ramazan ayında CHP İlçe Başkanlığı tarafından 1.000 adet yardım kolisi ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Karasulu Tarihçi Oğuzhan Kır, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan Karasu sahilinde yer alan tabyaların (korugan) her geçen yıl tahrip olarak tarihten silindiğini ve mutlaka koruma altına alınmaları gerektiğini söyledi.

15 Mayıs 2018 yılında kurulan Öncü Gazetesi üçüncü yılını kutladı.

Karasu Belediyesi tarafından ilçenin ortasından geçen kanalın ıslah edilmesi için bir projeye başlandı.

2021 yılında ilçemizde 425 çift nikah masasına oturarak dünya evine girdiler.

30 yıldır Karasu'nun sembollerinden biri haline gelen Lunapark belediye zoruyla tahliye edilmeye çalışıldı. Yaşanan arbede sonucu yaralanan olmadı. İşletmecileri tarafından mahkemeye başvuruldu ve yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Yıllar önce büyük tepkilere neden olan Parkomat uygulaması yeniden hayata geçti.

Haziran ayında 3 gün gece gündüz çalışarak bitireceğiz dedikleri Dörtyol ışıklarda gerçekleştirilen yol, kaldırım ve refüj çalışması 183 gündür bitmedi.

Karasu Belediye Fen İşleri Müdürü Tolga Eray uzun süredir mücadele ettiği hastalığına yenik düştü. Bir kez daha Allah rahmet eylesin çok iyi bir insanı kaybettik, ailesine ve sevenlerine sabır dilerim.

Karasu sahilinde görev yapan 21 cankurtaran maaşlarının az ödendiği gerekçesiyle haklarını aramıştı. Hepsinin işine Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından son verildi.

Belki de Türkiye'de bir ilk Hukuk Fakültesi mezunu zabıta alımı için Karasu Belediyesi kadro açtı. Hukuk Fakültesi mezunu 3, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu da 3 olmak üzere toplam 6 zabıta alacağını duyurdu.

Aziziye Mahallesi Muhtarı Besim Ömer Cengiz öncülüğünde mahalle sakinleri aralarında para toplayarak yıkılan Aile Sağlığı Merkezi yerine yenisinin açılmasını sağladı.

Karasu'da mevcut iki özel okuldan biri olan Afşin Bey Koleji kapanarak yerine Kanada Okulları açıldı.

Karasu'nun gülen yüzü Turgay Kır, kanser tedavisi gördüğü hastanede 55 yaşında hayata veda etti. Ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanı Karasu'ya bizzat gelerek BMC fabrikasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Zemini düzelttiler, doldurdular, duvarları çatısı yapıldı. Ethem Sancak BMC'yi bırakıp kaçınca bu şirketi Tosyalı Holding satın aldı. 2.200 dönüm arazi hibesi, iki kere milyonlarca lira teşvik alınan bu iş zeminin uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Karasu'da da bir yıl içerisinde benzer iki olay yaşandı. Karasu'nun köylerinden birinde 3 yıl boyunca küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan evli ve çocuk sahibi şahıs tutuklandı. Karasu Belediyesi personellerinden biri aşk yaşadığı kadının kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Karasuspor'da iki kez başkan adayı çıkmayınca kulüp sahipsiz kaldı. Taraftarlar kulübün anahtarını belediyeye teslim etmesine rağmen olumlu bir cevap alamadı. 22.000 liralık BAL'a katılım ücreti de ödenmeyince 66 yıllık çınar ortada kaldı ve küme düşürüldü. Taraftarlar Atatürk Bulvarında Karasuspor bayrağına sarılı tabut yaptırıp protesto gösterisinde bulundu.

Karasu Belediyesi Fen İşlerine ait şantiye alanında kablo hırsızlığı olayı yaşandı. Ne kadar boyutta bir hırsızlık yaşandı bilmiyoruz. Belediye yönetimi olayın üzerini kapatarak biri bu olayı şikayet eden personel olmak üzere 2-3 personelin işine son vererek noktalandırdı. Baş şoför, Fen İşleri Müdürü ve ilgili başkan yardımcısı görevlerine devam ediyor.

Karasu Belediyesi vergi borcu için 78 taşınmazını, SGK prim borçları için ise 64 taşınmazını takas yoluyla devlete devri için belediye meclisinden yetki istedi. Toplam 142 taşınmaz belediyenin 52 milyon liralık borcu için devlete hibe edilecekti. Bu skandal karar CHP ve BBP'nin red oyu vermesine rağmen AKP'nin kendi oyuyla kabul edildi. MHP'de çekimser oy kullandı. Neyse ki bakanlık bu teklifi reddetti de 19 mahalleyi kapsayan bu satış gerçekleşmedi.

Kablo hırsızlığı iddiasıyla işten çıkarılan iki personel ile baş şoför ve yardımcısı arasında bir düğün çıkışı kavga yaşandı.

Geçen yıla oranla ilçedeki cenaze sayısında yaklaşık yüzde 24’lük bir artış oldu. 2020 yılında Karasu’da vefat eden kişi sayısı 582 iken, 2021 yılında bu sayı 723’e yükseldi.

CHP İlçe Yönetimi ve CHP'li meclis üyeleri 40 mahalle muhtarı ve basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. İki saat süren toplantıda Karasu sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

İyi Parti İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu sosyal medya üzerinden Karasu Belediyesi yönetimini seçim zamanı verdikleri hiç bir vaadi üç yıldır hayata geçiremediklerini söyleyerek eleştirdi.

İlçemiz Cennet Tepe mevkiisinin mezarlık alanı olarak ayrıldığını Karasu Belediyesi Emlak Eski Müdürü Orhan Püskül'ün gündeme getirmesiyle öğrendik. Kamu binası ve yerleşim yeri yapılması için çok uygun olan bu alanın mezarlık alanı olarak ayrılmasını çok yanlış bir karar olarak değerlendirdi.