İki hafta önce yazdığım “Ekrem Yüce neden Karasu’da yok” başlıklı köşe yazıma istinaden değerli büyüklerim ile iletişim haline geçtik. Öncelikli olarak hiçbir art niyet olmadan gazetemize yaklaşımlarından dolayı değerli kurum müdürlerine teşekkür ederek bu hafta ki köşe yazıma başlamak istiyorum.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 1 Nisan 2019- 1 Ekim 2021 tarihleri arasında Karasu’da yaptığı çalışmalarının özetini tarafımıza atarak, iletişimsizliğin sorununu ortadan kaldırmış oldu.

Uzun süreden bu yana Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basın biriminden bilgilendirme notları, haber akışlarını tarafımıza alamıyorduk. Bu sorun neyden ve kimler tarafından da doğduğunu biliyoruz. Şimdilik o kişilere değinmek istemiyorum.

Büyükşehir Belediyesinin 1 Nisan 2019- 1 Ekim 2021 tarihleri arasında Karasu’da yaptığı çalışmaları görünce yanlış yazı yazdığımı düşünmedim. Bilgi almadan yazı yazdığımın kanaatine vardım sadece. Durum neyse odur bende. Her zaman net olmuşumdur. Hata yaptıysam hatalıyım derim. Yanlış yazı yazmadık. Ancak ildeki gazetelerle nasıl ilgileniliyor ve sürekli haber servisi yapılıyorsa, bilgi notları paylaşılıyorsa bizim yok sayılmamız bazı birim başkanlarının elindeydi. Yok sayıldık ve çalışmalar hakkında bilgiler alamadık.

Daha çok detay ve hata var. O yüzden isim vererek bunları buradan yazarak kişiler üzerinden basamak atlamak istemem. Bu çalışmalardan neden haberimiz olmadı diyerek Büyükşehir Belediyesinin İlçemizde yaptığı çalışmaları aktarmak istiyorum;

Genel olarak 1 Nisan 2019- 1 Ekim 2021 tarihleri arasında Karasu’da 30 ayda yol bakım ve yapım çalışmaları için toplamda 26 Milyon 515 bin 8 Lira yatırım, 92,700 km’ye tekabül eden 109 bin 17 ton asfalt çalışması yapıldı.

8 bin 173 m Beton V kanal, 14 bin 70 m 3 iyileştirme dolgu çalışması, 292 km yol temizliği, toplamda 62.687 km’lik bir alanda mıntıka temizliği yapıldı. 147 bin 190 m³ hafriyat toprağının rehabilitasyonunu sağlandı.

Çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini önleyecek sistemler ve denetimler gerçekleştirdi.1064 adet işletme rapor vererek çevreye duyarlı ruhsat almasını ve 90 adet işletmenin gürültü yönünde halkın sağlığını olumsuz yönde etkilenmemesini sağlandı.

Adatepe, Konacık, Tuzla, Manavpınarı ve Yuvalıdere Mahallelerinde toplamda 22 bin 100 metre uzunluğundaki drenaj kanallında temizlik çalışması, Ardıçbeli ve Kızılcık Mahallelerinde tarımsal sulamada kullanılmak üzere 2400 m koruge boru temin edildi. 6 mahalleye çapları 400 mm ile 1000 mm arasında değişen 182 adet beton boru temini, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İleri Düzey Teknik Arıcılık Eğitimi düzenlendi. Proje kapsamında Karasu’da 6 üreticimize %75 hibeli arıcılık malzemeleri ve eğitimleri verildi.

Karasu’da ömrünü tamamlamış ve sağlığa zararlı asbest borulara sahip içme suyu hattı yenileniyor. Modern tekniklerle kurulacak 3 depo, 300 km’lik şebeke ve isale hatlarıyla Karasu merkez mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşıladı. Proje ile 315 bin kişinin içmesuyu ihtiyacını karşılayabilecek hale getirdi. Şebekenin yenilenmesiyle kayıp kaçak oranımızda %22 seviyelerine getirilmiştir. Toplam bedeli 41 milyon lira olan proje tamamlanarak hizmete alınmıştır.

Büyükşehir Belediyesinin 1 Nisan 2019- 1 Ekim 2021 tarihleri arasında Karasu’da yaptığı çalışmaların bölümlerini siz değerli okurlarımla paylaşıyor, İletişimsizlik her zaman sorun doğurur diyerek iyi haftalar diliyorum.