Futbola büyük bir tutkunun olduğu Sakarya’da yıllar önce başlatılan Olgunlar Turnuvası’nda, geçen hafta oynanan bir maçta Kocaalili olan Karasu’da yaşayan 58 yaşındaki Ali Abanoz'un ölümü bir anda dikkatleri bu tür turnuvalara çekti. Yıllar önce ilk başladığında ticari kaygısı olmayan son yıllarda da 'Gazi Metal' firmasının sponsor olmuş, katılan her takım başına da bin 750 lira para verdiği öğrenildi.

 

Uzmanların 40 yaşın üzerindeki kişilere ağır sporları önermemelerine rağmen bu yaş üzerindeki kişilerin turnuvalara alınırken detaylı bir check-up yaptırmaları gerektiği vurgusu yapıldı. Yaz sezonunda bunaltıcı nem ve sıcakta 40 yaşın üzerindeki kişilerde kalp krizi riskinin fazla olduğunu dile getiren uzmanlar, turnuvayı düzenleyenlerin bu sağlık raporlarını didik didik incelemesi gerektiği görüşünde birleşti.

 

Adapazarı Prof. Dr. Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Tertip Kurulu Başkanı Mithat Şahin, turnuvadaki o ölüm olayının ardından, “Biz sağlık raporu istemiyoruz. Bunun yerine içinde 'sakatlanma, hastalık, ölüm gibi olaylarda sorumlu olan takım yönetimidir. tertip Komitesi'ni sorumlu tutmayacağız' diye taahhütname imzalatıyoruz” şeklinde konuştu.