Sakarya Nehri’nin Adapazarı ilçesi Köprübaşı mevkiinde nehre düşerek kaybolan madde bağımlısı gencin arama çalışmalarına Sakarya Arama Kurtarma ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (SAKDER) de destek verdi. Donanımlı olarak Karasu’dan giderek arama çalışmalarına katılan ekip, kaybolan gence ulaşmak için titiz bir arama çalışması başlattı.

 

Edinilen bilgiye göre, sabıkalı oldukları öğrenilen üç genç, Adapazarı Köprübaşı mevkiinde Sakarya Nehri kenarında sentetik uyuşturucu madde kullandı. Gençlerden birinin denize düşmesi üzerine çevredeki balıkçılar gence yardım etmek istedi. Balıkçılar tarafından uzatılan sopayı tutamayan genç, Sakarya’nın sularında gözden kayboldu. Balıkçılar, durumu polise bildirdi. Olay yerine sağlık ekipleri ve AFAD ekipleri sevke dildi.

 

AFAD ekiplerinin nehirde başlattığı arama çalışmaları sonuç vermedi. Arama çalışmaları genişletildi ve Karasu’dan da SAKDER ekipleri arama çalışmalarına destek vermek için ilçemizden Adapazarı’na sevk edildi. Cuma günü sabah saatlerinde Köprübaşı mevkiine giderek botlarla nehirde arama çalışmaları başlatan Karasulu ekip, halen suda kaybolan genci aramaya devam ediyor.