KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

Karasu’ya gelen içme suyu hattı üzerinde bulunan Çıralı bölgesinde çıkan yangın, şans eseri fark edilmesi neticesinde bir felaketin önüne geçti. Yeşilköy Mahallesi’nde yol kenarına atılan çöpler nedeniyle çıktığı belirlenen yangın, bazı ağaçların yanmasına neden oldu.

 

Mahalle sakinleri ile Yeşilköy Mahallesi Muhtar Azası Ersin Koç’un dikkati sonucu ve itfaiyenin zamanında müdahalesiyle ormanlık alan, küle dönmekten kurtarıldı. Muhtar Azası Ersin Koç, “Mahallemizde çöp konteynerlerinin yetersiz olması nedeniyle yoldan geçenler çöplerini ağaçların arasına atıyor” dedi.

 

SALGINA DA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

 

Bu çöplerin ve çöp içerisindeki kırık şişelerin, sıcakların artmasıyla orman yangınına neden olduğuna dikkat çeken Koç, “Halkımız biraz vicdanlı olsun. Atılan çöpler hem yangına sebep oluyor hem de Karasu’ya giden içme suyuna karışarak salgına neden oluyor” diye konuştu.

 

8,5 Ph değeri olan kaliteli içme suyunun çöpler yüzünden kirlendiğini belirten Koç, “Belediyemize ve Çevre Koruma Müdürlüğü’ne talepte bulunduk ama çöp konteyneri konusunda yardımcı olunamadı. Mahallemize çöp konteyneri istiyoruz” diye talebini de dile getirdi.

 

Gelecek nesle temiz bir çevre bırakmak için ormanlarımıza sahip çıkalım, ormanlar çöplük değil” diye tepki gösteren Ersin Koç, “Eğer Orman İşletme ve itfaiye ekipleri zamanında müdahale etmeseydi çok sayıda ağaç küle dönecekti” diyerek itfaiye ekiplerine de teşekkür etti.

 

YANGIN BÖYLE ÖNLENDİ: