-

İlçe merkezinde kaldırımların genişletilmesi ve düzenli park alanlarının oluşturulmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun azaltılması planlanırken hatalı park eden sürücüler, trafiği daha da içinden çıkılamaz hale getiriyor.

Karasu Merkez Camii yanından, Karasu Vergi Dairesi yönüne doğru çıkan Yunus Emre Caddesi’nde de tek sıralı park sistemi uygulaması yapılıyor. Cadde üzerinde bekleme ve park yapılamaz tabelası olduğu halde, üstelik 24 saat MOBESE ile izleme yapıldığı halde hatalı parkın önüne bir türlü geçilemiyor.

YOKUŞ OLMASI DAHA DA SORUN

Vatandaş, zabıta ve emniyet ekiplerinden bu konuda kalıcı çözüm bekliyor. Caddenin, yasak olduğu halde çift sıra park yapılması nedeniyle, caddenin tek şeride düştüğünü ve yokuş olması nedeniyle trafikte ciddi sıkışmaların ve zaman zaman kazaların da olduğunu belirtiyor.

Cuma günü de yaşanan kaza, hatalı park sorununa adeta tuz biber ekti. Yokuş aşağı inen ATV aracı, önüne çıkan araca çarpmamak için direksiyonu kırdı ve takla attı. Hatalı parke den araç nedeniyle şerit değiştirmek zorunda kalan sürücü, ölümden döndü.

ÖNLEM ALINMAIS ŞART!

Vatandaşlar, Yunus Emre Caddesi’nin 24 saat MOBESE ile izlendiğini ve bu araçlara cezai işlem uygulanmasını istiyor. Ayrıca, iniş şeridinde park yasak olduğu için bu şeride duba çakılarak parkın önüne geçilmesi de isteniyor.

Esnaf ve vatandaşlar, “Emniyet, bu araçlara düzenli ceza kesmeli. Ayrıca sadece otopark çevresine değil, bu güzel yollara da duba çakılmalı. Park eden sorumsuz ve saygısız insanlara başka türlü önlem almak mümkün değil” diyerek tepki gösterdi.