-

Yangın, Salı gün akşam saatlerinde Kurudere Mahallesi Bıçkıdere mevkiinde ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 40 dönümlük orman alanında bilinmeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Ormanın yanmaya başladığını görenler, itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler, yangını kontrol altına alarak büyümesini önledi.

Ekiplerin, söndürme ve soğutma çalışması yaptıkları yangın sonucunda dört dönümlük alan küle döndü. Kurudere Mahallesi Bıçkı mevkiinde Pazartesi günü de dört dönümlük alanın yakıldığını belirten Muhtar Hasan Emanet, “Yangının sorumlularını bulamadık. Artık kasıt olduğunu düşünüyoruz. Bu, vatana ihanetten başka bir şey değil” şeklinde konuştu.

Karasu Orman İşletme Müdürlüğü şefi ile de konuyu görüştüklerini ifade eden Muhtar Emanet, “Aynı bölgede iki gün içerisinde ikinci yangın oldu. Bu nedenle bölgeyi çit ile kapatmayı kararlaştırdık. Günlerdir halkımızı anons ile uyarıyorum. Ancak buna rağmen bunların yaşanması üzücü bir durum” sözlerine yer verdi.