-

Yalı Mahallesi Liman mevkii Sahil Caddesi üzerinde yer alan 300 haneli iki sitenin köşesinde yer alan telefon ve fiber kutusu, bugüne kadar altı kez kablo hırsızları tarafından aynı yöntemle tahrip edilerek kabloları çalındı. Telefon ve internetleri altıncı kez kesilen site sakinleri adeta isyan etti.

300 haneli sitelerin yöneticisi Uğur Fındık, “Telefon kutusu defalarca tahrip edildi ve kablolar çalındı. Devlet bu kadar para harcıyor, yine çalıyorlar. Kaç hane mağdur oluyor. Devlet de zarara uğruyor. Yazık bu kadar harcanan paraya. Bölgeye bekçi verilmesini istiyoruz. Bu hırsızlık son bulsun” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

Site sakinlerinden İsmail Ölmez ise, “Asfaltın ortasında ki kapağı gece saat 3’ten sonra kazmayla kırarak içerisinden bakır kabloları çekip alıyorlar. Ses geliyor ama nereden geldiğini anlayamıyorsun. Meğer burayı kırıyorlarmış. Arabayla kutuya vurup devirerek altındaki fiber kabloları da çalıyorlar” diye konuştu.

Telefon ve fiber kutusunun iki metre üzerinde güvenlik kamerasının bulunması fakat kameranın görüş alanı dışında kalması nedeniyle kablo hırsızlarının yakalanamaması dikkat çekerken, hırsızların yaklaşık 3-4 bin liralık bakır kablo çaldığı ve maliyeti 60 bin lirayı bulan fiber kutuya da zarar verdiği öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERASINA RAĞMEN ALTI KEZ ÇALDILAR (izle):