-

Karasu Kurudere Mahallesi’ne hasta almak için yola çıkan ambulans, Kurudere, Yeşilköy ve Yenidoğan Mahallesi Türk Telekom bağlantı hatlarının yerinden çıkarak yola sarkması nedeniyle yolda kaldı. Telleri aşamayan ambulansın yardımına Kurudere İtfaiye Amirliği ile jandarma ekipleri yetişti.

Ekipler, ellerindeki uzun dallarla telleri yukarı doğru iterek ambulansın geçişini sağladı. Ekiplerin desteğiyle telleri geçen ambulans, hasta almaya bir süre gecikti.

“Bu konuda yaklaşık bir yıldan bu yana Türk Telekom Müdürlüğü’ne ve yetkililere yazı yazmama rağmen gerekli önlem alınmadı” diyen Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet, “Teller, bugün de ambulansın sirenlerine takıldı. Bu nedenle hasta almakta gecikme yaşadı” şeklinde konuştu.

Ambulans ve araçların ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Muhtar Emanet, “Gerekli mercilere defalarca bunu anlattık. Kurudere Mahallesi’nde hatların tamamen yerde olduğunu söyledik. Herhangi bir çalışma kesinlikle yapılmadı. Hatlar yerlerde kırık, insanlar elleriyle kaldırıp da geçiyor” ifadelerini kullandı.