İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri tarafından Karasu'da çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleştirilen ve 2 gün süren denetimlerde 3 kapama noktası ve buralara bağlı caddeler ile parklar, sahil boyu ve umuma açık yerlerde çok sayıda uygulama yapıldı. İki gün boyunca Karasu’nun giriş ve çıkışları ile çeşitli noktalarda yoğun şekilde yapılan denetimlerde 1.726 şahıs ile 605 araçta sorgulama yapıldığı öğrenildi.

 

Denetim ve uygulamalar sonucunda aranmakta olan 5 şahsın yakalandığı, 6 yoklama kaçağına tebligat yapıldığı öğrenildi. Aramalar sırasında iki adet ruhsatsız silah, 1 adet kurusıkı silah, 1 adet pompalı tüfek ve 49 adet fişek ele geçirildi. Ayrıca park halinde sorgulama yapılan bir aracın da çalıntı olduğu tespit edildi.

 

Uygulama sonunda 3 araç trafikten me edilirken toplamda 15 bin 33 liralık trafik cezası kesildiği belirtildi. Ayrıca 19 adet içkili mekan, 7 adet kafeterya, 11 adet kıraathane ve 5 adet de internet kafede ekiplerce denetim yapıldı. Diğer taraftan 5 işletmede mesul müdürlük belgesi olmadığı, 1 işletmenin ruhsatsız olduğu, 11 kişinin kimlik bildirimi yapmadığı, 3 işletmenin canlı müzik belgesinin bulunmadığı, 1 işletmenin TAPDK belgesinin bulunmadığı, 7 umuma açık işyerinin de sigortasız personel çalıştırdığı tespit edilerek gerekli idari işlemler için tutanak tanzim edilip, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildiği de belirtildi.