Edinilen bilgiye göre olay, 14 Haziran Çarşamba günü saat 10:00 sıralarında yaşandı. Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı binası önünde şüpheli bir paket olduğu ihbarı üzerine olay yerine Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. MOBESE kameralarını inceleyen polis ekipleri, şüpheli paketin, bir araçtan düştüğünü belirledi.

 

Plaka sisteminden araç sahibine ulaşan ekipler, kameralardaki görüntüleri doğrulayan bilgiyi şahıstan edindi. Koliyi açan ekipler, şüpheli paketin içinde kartonlarca yasal sigara buldu. Paket, polis ekiplerince bulunduğu yerden alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek araç sahibine teslim edilmek üzere bekletildiği öğrenildi.

 

Bu olay, geçmiş yıllarda Karasu Sağlık Ocağı önündeki şüpheli paketi akıllara getirdi. Sağlık Ocağı önündeki şüpheli paketten de sağlık ocağı karşısındaki bir eczaneye ait broşürler çıkmış ve vatandaş kısa süreli korku yaşamıştı. MOBESE kameraları sayesinde jandarma önündeki paket hakkında bilgi de en kısa süre içerisinde elde edilmiş oldu.