Karasu Haberleri İnternet Medyası olarak bugüne kadar ilçemizin adını lekeleyecek haberlere yer vermemeye çalıştık. Fakat Karasu halkından gelen haklı yoğun baskıya kayıtsız da kalmamız mümkün olmadı. Son günlerde Karasu’da yaşanan ahlaksız suçlar, ilçe halkının sabrını taşırmaya başladı. WhatsApp ihbar hattımıza ve sosyal medyamıza gelen tepkiler, sokaktaki vatandaşın tepkisi bu çöküntünün hiç de iyiye gitmediği yönünde olumsuz ilerlemekte…

 

Geçtiğimiz ay Kuzuluk’ta zihinsel engelli bir gencimize yapılan taciz girişimi, şans eseri olay yerinden geçmekte olan bir vatandaşımız tarafından önlendi. Tacizi gerçekleştiren şahıs, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin hassas çalışması sonucu yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Geçtiğimiz hafta ise yine zihinsel engelli bir genç kızın babası tarafından ahlaksızca taciz edildiği haberi Karasu’da duyuldu. Vatandaş, bu habere büyük tepki gösterdi ve duyarsız kaldığımızı dile getirerek haber kanalımıza da tepkiler geldi. Yazmak istemeyişimizin nedeni kimine göre bahane kimine göre yerinde bir karar olarak algılandı. Ahlaksız baba, emniyet tarafından adalete teslim edildi.

 

Karasu dışından geldiği öğrenilen 40-45 yaşlarındaki bir şahsın, hamile bir kadını fiili taciz etmesi ise bardağı taşıran son damla oldu. Hamile bayanı taciz eden şahsın, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği duyulunca vatandaşın tepkisi yeniden alevlendi. Biz haberci olarak duyduklarımızı aktarırsak, Karasu halkının artık bu tür ahlaksız suçlara sabrı ve tahammülü kalmadı.

 

İlçe Emniyetimizin hassas çalışmaları ile şahısların adalete teslim edilmesi vatandaşı az da olsa sakinleştirse de bu çöküntünün nereye gittiği ilçede kanayan bir yara haline geldi. Vatandaşın, “Böyle bir olayda emniyetten önce şahsın yakalanması, Allah korusun linç edilmesine kadar gider” yorumları sıkça gelmeye başladı. Dileriz bu yaşananlar bir daha Karasu’da tekrar etmez. Çünkü Karasumuz bu tür ahlaksız suçları işleyen kişileri ilçede barındırmaz.