28 Temmuz Cuma günü Karasu sahilinde yaşanan tartışma sonrası bıçaklanarak ağır yaralanan Oğuzhan Bayrak (20), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bayrak'ın genç yaşta ölümü, Karasu'da büyük üzüntü yarattı. Tartışma sonrası bıçaklanan ve kurtarılamayan gencin katil zanlısı ve beraberindeki iki kişinin, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her yerde arandığı bildirildi.

 

Edinilen bilgiye göre olay gece saatlerinde Karasu sahilinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre mısır tezgahına yaslanma sebebiyle çıkan kavda büyüdü. Avusturya'dan gurbetçi olarak Karasu'ya geldikleri ve Karasulu oldukları belirlenen üç kişi mısır tezgahında satış yapan Bayrak ile tartıştı. Yine görgü tanıklarının ifadesine göre zanlılar, Oğuzhan Bayrak'a bıçakla saldırdı. Şah damarına darbe alan Bayrak, kanlar içinde yere yığıldı. 112 acil ekiplerince Karasu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bayrak, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Talihsiz genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden kaçan zanlı ve beraberindeki şahısların yakalanması için Karasu'da başlatılan arama çalışmaları sonunda, şahısların araçlarını Karasu'da terk ettikleri ve yabancı plakalı başka bir araçla ilçe dışına kaçtıkları öğrenildi. Bayrak'ın yakınları, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanırken, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası Ekipleri tarafından aramanın genişletildiği ve ilde de geniş çaplı bir arama çalışmasının başlatıldığı ifade edildi.

 

Zanlı ve beraberindeki kişilerin yakalanması için yürütülen geniş çaplı arama çalışmaları sonucu kişilerin yurt dışına çıkma ihtimali için sınır kapılarına bilgi verildiği de ifade edildi. Oğuzhan Bayrak'ın vefatı, ilçede büyük üzüntü yaratırken, arama çalışmaları neticesinde katil zanlısının Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucu Sakarya'da yakalandığı ve Cinayet Masası ekiplerine teslim edildiği öğrenildi.

 

Çevresinde oldukça sevilen, iyi kalpliliği ve temiz karakteriyle dikkat çeken Oğuzhan Bayrak'ın Karasu'yu yasa boğan ani ölümü sonrası cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek otopsiye alındı. Bayrak ailesi, Kızılcık Mahallesi'ndeki hanelerinde taziyeleri kabul ederken, Bayrak'ın cenazesinin 29 Temmuz Cumartesi günü ikindi namazına müteakip Kızılcık Mahallesi'nde kılınacak cenaze namazıyla toprağa verileceği öğrenildi. Karasu sahilinde böyle acı bir olayın yaşanması ise gözleri, yaz sezonunda aşırı bir artış gösteren ilçe nüfusunun güvenliğinin caydırıcı amaçlı da olsa arttırılmasına ve geçmiş yıllarda olduğu gibi il merkezinden Çevik Kuvvet takviyesi yapılmasına çevirdi.

 

 

Oğuzhan Bayrak, çıkan tartışmada bıçaklanarak hayatını kaybetti (sağda)