-

Farklı zamanlarda Kurudere ve çevre mahallelerde hırsızlık yapan ve vatandaşların tarım aletlerini çalan şahıslar, güvenlik kameraları sayesinde yakalandı. Kurudere Mahallesi Muhtarlığı tarafından mahallenin belli noktalarına yerleştirilen güvenlik kameralarına yakalanan şahısların eşkalleri belirlendi.

Zanlıların, Söğütlü’de çeşitli adreslerde de hırsızlık olayına karıştığı belirlendi. Kurudere ve çeşitli mahallelerde Patpat aracı, tırpan, testere ve fındık toplama motorlarının çaldığı tespit edilen E. Y. ve C. Ş. jandarma ekimlerince suçüstü yakalandı.

Kurudere Mahallesi’nde çeşitli adreslerden çaldıkları belirlenen tırpan ve fındık toplama motoru, şahısların evinin altında ele geçirildi. Çalınan bazı malzemeleri sattıkları belirlenen E. Y. ve C. Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderildi.

Vatandaşların hırsızlık vakalarına karşı daha dikkatli olması gerektiğini belirten Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet, “Her evin bahçesinde mutlaka güvenlik kamerası olmalı. Depoların kilitlerinin zayıf olması nedeniyle kapıları açılabiliyor. O yüzden vatandaşlar, kilitlerini daha da güçlendirmeli” dedi.

Mahallelilerin birbirlerini hep tanıdıklarını ve mahalle içinde gördükleri yabancı araçları muhtarlıklara bildirmelerini rica ettiklerini ifade eden Muhtar Emanet, “Ayrıca genelde şahısların ön ve arka plakaları ayrı oluyor. Bu da dikkat etmeliler” sözlerine yer verdi.

HIRSIZLIK ANI, SANİYE SANİYE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ (izle):